Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Marlene Midtvedt, Per Midtvedt och Anders Karlsson, Miljöpartiet.
Marlene Midtvedt, Per Midtvedt och Anders Karlsson, Miljöpartiet.

Debatt: Vi förstår personalens oro

Debatt: ”För Miljöpartiet är Kulturskolans verksamhet viktigare än någonsin”.

Replik till Kulturskolans personal.

LÄS MER: Kulturskolan – fantastisk men bortglömd?

Kulturskolans personal rapporterar att de har tappat fotfästet, de känner en oro för hur och var verksamheten ska bedrivas framöver och efterfrågar politiskt engagemang.

Vi i Miljöpartiet förstår deras oro. För Miljöpartiet är Kulturskolans verksamhet viktigare än någonsin. Psykisk ohälsa ökar i vårt land, enligt den senaste European quality of life-studien (2016) har unga svenskar (18–24 år) lägst psykiskt välmående bland alla EU-länder och Sveriges unga vuxna (25–34 år) näst lägst.

Klyftorna i vårt samhälle växer. Kultur och hälsa hör ihop, kultur och lärande hör ihop, kultur och integration hör ihop, kultur och demokrati hör ihop. Varje satsad krona på kultur till barn och unga ger mångfalt tillbaka!

Vi i Miljöpartiet kommer göra det vi kan för att bidra till en lösning och kommer lyfta frågan i alla relevanta nämnder och utskott för att skyndsamt komma fram till en långsiktig lösning på lokalfrågan.

Vi är övertygade om att en samlad kulturskola med ändamålsenliga och tillgängliga lokaler är det som måste till för att fortsatt bedriva en verksamhet av hög kvalitet och för att kunna utveckla verksamheten vidare.

Per Midtvedt

Anders Karlsson

Marlene E. Midtvedt

samtliga Miljöpartiet