Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Hällestrand. Bild: Arkiv
Hällestrand. Bild: Arkiv

Insändare: Vi behöver cykelväg Hällestrand –Strömstad

En cykelväg mellan Hällestrand och Strömstad är något som skulle uppskattas av många turister på Hällestrands semesterby (f.d. Silverhornet) och övriga boende i närområdet.

Många av Hällestrand semesterbys turister, i form av gäster och bostadsrättsinnehavare, uppskattar närområdets fina natur, friluftsliv och värnar om en hållbar miljö.

Att ta sig in till Strömstad för att utforska staden, besöka skärgården eller andra turistmål är något som aktivt marknadsförs och som anläggningens gäster uppskattar att göra.

Det blir mer och mer vanligt att turisterna har cykel med sig och efterfrågar hur man kan ta sig in till Strömstad, åka ut med Kosterbåtarna osv. med cykel.

En väg där man säkert kan ta sig fram på cykel skulle förebygga allvarliga personskador/cykelolyckor i trafik samt värna om miljön och ett sunt leverne.

Om en cykelväg kommer att anläggas skulle det kunna erbjudas cykeluthyrning på Hällestrands semesterby eller i samarbete med andra aktörer.

En härlig cykeltur på cirka 7 kilometer är en sträcka som passar de flesta, även barnfamiljer med yngre barn.

Att stadskärnan får cyklande turister istället för överfulla parkeringar och avgaser kommer säkerligen att uppskattas av såväl boende i Strömstad som andra som måste ha bil för att ta sig in till stan.

BRF Strandkusten Hällestrand