Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Mikael Cederbratt (M), Lars Tysklind (L), Åsa Torstensson (C) och Bengt Bivrin (MP) ifrågasätter kommunalrådet Kent Hanssons (S) hantering av sjukhusfrågan. Bild: Arkiv
Mikael Cederbratt (M), Lars Tysklind (L), Åsa Torstensson (C) och Bengt Bivrin (MP) ifrågasätter kommunalrådet Kent Hanssons (S) hantering av sjukhusfrågan. Bild: Arkiv

Debatt: Varför tar inte Kent Hansson diskussionen?

Varför är kommunalrådet Kent Hansson (S) rädd för en öppen och offentlig diskussion om Socialdemokraternas planer att köpa Strömstads sjukhus? Det frågar oppositionen (M, L, C och MP) i en debattartikel.

Vid sitt möte tisdagen den 15 oktober fattade Regionstyrelsen för Västra Götaland beslutet att ställa sig bakom Strömstads kommuns avsiktsförklaring om köp av Strömstads sjukhus.

Uppenbarligen ska detta ses som fortsättning på den skrivelse om sjukhusköp som Kent Hansson ställde till Västra Götalandsregionen i slutet av juni. Ett initiativ som vi i oppositionen inte fått vara delaktiga i. Informationen har vi fått via media.

I båda fallen, som skett i Strömstads Kommuns namn, har Kent Hansson konsekvent undanhållit ärendet från insyn och normal politisk hantering. Eftersom kommunalrådet hemlighåller ärendet om kommunens köp av Strömstads sjukhus från demokratisk beredning så förstår vi att majoriteten bestående av S, SD, KD, Fi och V har fört dessa överläggningar internt bakom lyckta dörrar.

Men Kent Hansson, det håller inte att säga att eftersom oppositionen troligen kan ha synpunkter på kommunens köp av Strömstads sjukhus så ges ingen information och möjlighet till dialog!

Vi ställer oss naturligtvis frågan varför man är rädd för transparens, dialog och öppenhet i frågan och vad detta hemlighetsmakeri och denna tystnadskultur står för?

Agerandet i sjukhusfrågan rimmar dessutom mycket illa med vad som utlovades av Kent Hansson innan han tillträdde som kommunalråd.

Varför denna rädsla för en öppen och offentlig diskussion om Socialdemokraternas planerade köp av Strömstads sjukhus?

Mikael Cederbratt (M)

Lars Tysklind (L)

Åsa Torstensson (C)

Bengt Bivrin (MP)

Gruppledare