Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt Strömstads Tidning
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut
Lars Georgsson. Bild: Jakob Simonson
Lars Georgsson. Bild: Jakob Simonson

Varför sysslar Bivrin inte med miljöfrågor i stället?

Insändarskribenten Lars Georgsson riktar kritik mot Bengt Bivrin, språkrör för Miljöpartiet i Strömstad.

Bengt Bivrin är miljöpartiets språkrör i Strömstad. Han förklarar nu att ”vi” saknar förtroende för Jour Strömstad. Med detta ”vi” menar han förmodligen den lilla skara medlemmar som ryms i lådan på partiets miljövänliga trehjuling.

LÄS MER: ”Jag ser inte ­behovet av den här gruppen”

En mer välvillig tolkning är att han syftar på de 338 Strömstadsbor som röstade på honom i valet 2018. Förmodligen för att de trodde han skulle syssla med miljöfrågor. Vilket han inte gör.

Det finns ju så många andra stora frågor som fängslar. Bland andra sjukvården. Där han nu à la Don Quijote föreslår att en eventuell framtida närakut bör ligga i Tanum.

Sakskälen för detta är svårförståeliga för de flesta här i stan, men den enklaste förklaringen är väl att någon i Centerpartiet som vanligt talat om för honom vad han bör tycka.

Men egentligen är det rätt likgiltigt vad ”vi” i miljöpartiet tycker, även om Bivrin tar till brösttoner. Som blir ett litet ynkligt pip.

LÄS MER: Trist ton från Jour Strömstad/KD

Jour Strömstad som nu ådragit sig hans missnöje har däremot 5 000 sympatisörer och driver på ett seriöst och sakligt sätt frågan om bättre sjukvård i Strömstad.

Organisationen arbetar idogt med den saken och fick i början av denna månad samtliga politiska partier i Strömstad, utom MP, att skriva till regionen och föreslå att en närakut läggs i Strömstad.

Inställningen till primärvården har ju de senaste åren förändrats avsevärt i riktning bort från de stora centralsjukhusen. Vore kul om den saken trängde igenom till Bivrin.

Även om han som lokalpolitiker i Strömstad framhärdar i att vilja förlägga närsjukvården i Tanum.

Lars Georgsson