Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt Strömstads Tidning
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut
Stein Rukin är politiskt engagerad i KD och talesperson för aktionsgruppen Jour Strömstad.
Stein Rukin är politiskt engagerad i KD och talesperson för aktionsgruppen Jour Strömstad.

Varför ska kommunen avstå från att köpa sjukhuset?

Stein Rukin undrar varför Peter Heie lägger så mycket energi på att kritisera sjukhusköpet i Strömstad.

I tidningen 4 juli kritiserar Peter Heie på nytt det förestående köpet av sjukhuset. Denna gång med utgångspunkt i den kommentar Sven-Åke Persson gav i tidningen 26 juni.

LÄS MER: En mycket bra affär, för vem?

LÄS MER: En mycket bra affär!

Utifrån tillgängliga siffror och dokumentation är köpet redan från första dagen en god affär, vilket Persson korrekt påpekar och underbygger i sitt inlägg. I ett inlägg i tidningen 30 juni pekar också Erik Fredriksson och Per Englund på de uppenbara fördelar som ligger i ett köp av sjukhuset. Med vård och omsorg på sjukhuset faller Perssons argument platt till marken, hävdar du. Nej, de gör inte det. Tvärtom! I en boenderapport för gränskommuner, finansierad av EU-medel, bekräftas vad de flesta vet. Äldre har en uppenbar preferens för att bo, få omsorg och ha tillgång till servicefunktioner, centralt. Kommunens köp öppnar därför för goda lösningar, något som på inget sätt hade varit lika säkert med privata investerare eller regionen. Att det finns lediga lokaler ger därför kommunen en unik frihetsgrad.

Det kan då inte vara som du antyder, att kommunen i egenskap av kommun, ska avstå från ”klockrena” kommersiella köp utan hellre satsa på fastighetsköp av typen industrifastigheten Crawford, som köptes trots att kommunen varken då eller i dag är särskilt involverad i industriverksamhet.

Och varför, som regionpolitiker, lägga så mycket energi på att kritisera sjukhusköpet i Strömstad när det finns andra fastighetsinvesteringar i regionen som borde påkalla större uppmärksamhet. Som Regionens hus för mer än en miljard skattekronor för att husera över 1 000 administratörer i Göteborg. Anledningen som en gång gavs var att minska resandet. För vem - patienterna? Och så bygger man ett nytt hus i Skövde för 400 administratörer. Samtidigt som det påstås att regionens hus i Vänersborg fortsatt ska vara huvudsäte för regionens politiker och tjänstemän.

Logik är också att se och förstå sammanhang. Det är dessvärre inte alltid så lätt!

Stein Rukin