Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Förra veckan startade vaccineringen av gymnasieelever i Strömstad. Samtidigt stod en grupp personer och delade ut flygblad med kritik mot covidvaccinet. Bild: Marita Adamsson
Förra veckan startade vaccineringen av gymnasieelever i Strömstad. Samtidigt stod en grupp personer och delade ut flygblad med kritik mot covidvaccinet. Bild: Marita Adamsson

Debatt: Varför kallar ni oss vaccinmotståndare?

En av dem som delade ut flygblad till gymnasieelever invänder mot Strömstads Tidnings beskrivning. Hon får svar av tidningens nyhetschef.

Jag är en av dem som delade ut information till gymnasieelever torsdagsmorgonen 9/9. En av dem som kallas vaccinationsmotståndare i en artikel i Strömstads Tidning (11/9).

Jag undrar varför Strömstads Tidning drar slutsatsen att vi är just vaccinationsmotståndare? Och jag undrar hur man så tveklöst kan kalla informationen vilseledande? Har man tagit del av den? Har man själva granskat informationen för att kontrollera om den är korrekt eller ej?

Jag ÄR nu ingen vaccinationsmotståndare.

Jag är en 37-årig fyrabarnsmamma vars alla fyra barn drabbats av vaccinationsbiverkningar. Den yngsta allvarligt.

Detta har förnekats från BVC:s sida och jag har fått skaffa kunskaper själv. Jag är alltså påläst kring vacciner och läkemedelsindustrin.

Men därmed absolut och per automatik inte någon vaccinationsmotståndare

Rosita Foss

Svar till Rosita Foss

Vi drar slutsatsen att ni är vaccinationsmotståndare utifrån just den information ni delade ut till gymnasieeleverna.

Jag citerar:

”Det står i lagen att ni ska få vara med och bestämma, men föräldrarna har det sista ordet. Denna lag försöker nu de som är ansvariga för detta folkmord som pågår att kringgå. Varför det här medicinska experimentet av många insatta kallas för ”folkmord” beror för att det är helt oprövade och kroppsfrämmande substanser som har gett allvarliga biverkningarna och många dödsfall. Ett medicinskt experiment med högre dödlighet än influensan Covid (sic).”

Slut citat.

Om du, som du skriver, absolut inte är någon vaccinationsmotståndare så kanske det inte är en bra idé att dela ut flygblad där vaccination mot coronapandemin jämställs med folkmord.

Och att vaccineringen skulle medföra högre dödlighet än covid-19 är helt taget ur luften.

Covid-19 är en sjukdom som till dags dato skördat över fyra miljoner dödsfall i världen.

Över 14 000 har dött med sjukdomen i Sverige.

I nuläget, då cirka 82 procent av Sveriges befolkning fått minst en dos vaccin, granskar Läkemedelsverket 280 fall av död efter vaccinering. Det är inte klarlagt att något av de fallen beror på vaccinet.

Vaccinering skyddar mot covid-19 – nästan samtliga som nu ligger på intensivvård med covid-19 är helt eller delvis ovaccinerade.

Jakob Simonson

Nyhetschef Strömstads Tidning

LÄS MER: Hon konfronterade vaccinmotståndare vid gymnasiet