Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Oppositionspolitiker på Canningområdet: Daniel Ödlund (MP), Sandra Andersson (L) och Andreas Hansson (C). Bild: Privat

Debatt: Var kommer barnen in?

MP, L och C: ”Nu kastar man möjligheten till bostäder på Canning i soptunnan och ytterligare många år kommer gå innan en enda bostad finns på området.”

29 november 2005 brann Canningområdet. Knappt 15 år senare bestämmer de styrande politikerna i kommunen att denna centralt belägna gamla fabrikstomt skall stå orörd och outnyttjad under ytterligare många år. Trots betydande bostadsbrist och en vision om att 2030 bli 15 000 in­vånare saknas vilja för framtiden!

I tio år lät ungefär samma konstellation partier Canning stå orört, en giftig grusparkering med halvfallna byggnader och kaj som rasar i havet på en av stadens potentiellt finaste platser. Nu kastar man återigen möjligheten till bostäder på Canning i soptunnan och ytterligare många år kommer gå innan en enda bostad finns på området. Dessutom så lägger man ca 36 miljoner, om man tar ansvar för den giftiga marken, i samma soptunna och låtsas som inget.

Området behöver bebyggas. Bostadsbrist råder. För att yngre Strömstadsbor ska kunna bo kvar i vår fina stad krävs att bygga för framtiden. Canningområdet hade skapat ett utrymme i bostadsmarknaden som hade gjort att våra barn hade haft större möjligheter att skaffa sitt första egna boende. Med en medelålder på cirka 70 år har äldre herrar (i MBN:s arbetsutskott) bestämt detta, undertecknade hamnar på cirka 50 år när utbyggnaden skulle varit färdigbyggd om 20 år. Är det åldern som gör skillnad i vilja och framtidsvisioner?!

Du som kommunstyrelsens ordförande Kent Hansson (S) bör agera innan det är för sent! Stå upp för framtidens invånare, ring Riksbyggen, be om ursäkt, plocka upp detaljplanen ur sopkorgen och skynda på utvecklingen av vår stad! Låt inte Canning bli ett ­monument över den tid som flytt utan ge era barnbarn och barnbarnsbarn chansen att få bo och verka i den stad som vi haft lyckan att hamna i.

Daniel Ödlund (MP)

Sandra Andersson (L)

Andreas Hansson (C)