Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt Strömstads Tidning
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut
Kent Hansson (S), ordförande i kommunstyrelsen. Bild: Thomas Bennelind
Kent Hansson (S), ordförande i kommunstyrelsen. Bild: Thomas Bennelind

Var inte avsett att diskriminera

Kommunalrådet Kent Hansson svarar Erik Berg i frågan om huruvida äldre besökare är välkomna till Strömstad.

LÄS MER: Diskriminering och minskad handel

Hej Erik!

Det är oroliga tider i världen och i Sverige och coronavirusets utveckling har tilltagit på ett sätt som vi inte hade kunnat föreställa oss så sent som för ett par månader sedan.

Det är tråkigt att du uppfattar uttalandet i Dagens Industri som diskriminerande, så var det absolut inte menat. Uttalandet bygger på Folkhälsomyndighetens rekommendationer som bland annat tydligt föreskriver att det är extra viktigt att personer över 70 år och övriga utsatta som lider av hjärt-, kärl- och lungsjukdomar, fetma eller diabetes begränsar sina sociala kontakter. Det rekommenderas också att begränsa sitt resande och endast göra de resor som är nödvändiga.

Vårt gemensamma uppdrag och ansvar är att så långt det är möjligt förebygga och förhindra smittspridningen. Vi ska skydda våra äldre och utsatta grupper.

Det ställer krav på oss medborgare – alla är berörda – Du och jag.

Det är en prövande tid och ställer stora krav på oss alla och vi behöver alla göra uppoffringar från vårt normala beteendemönster. Vi går nu en sommar till mötes och jag har full förståelse för att människor från andra delar av landet och från Norge vill komma till västkusten. Både kommunen och näringslivet är beroende av sommargästerna och vi ska ta emot er på bästa sätt – men uppmaningen är att ni ska följa Folkhälsomyndighetens rekommendationer.

Med vänliga hälsningar

Kent Hansson (S)

ordförande Strömstads kommunstyrelse