Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Till vänster Louise Thunström, oppositionsråd. Till höger Ida Jakobsson, ordförande för Socialdemokraterna i Tanum, som skrivit debattartikeln.  Bild: Lasse Edwartz, Privat
Till vänster Louise Thunström, oppositionsråd. Till höger Ida Jakobsson, ordförande för Socialdemokraterna i Tanum, som skrivit debattartikeln. Bild: Lasse Edwartz, Privat

Debatt: Var det kommunfullmäktige eller Bullarrevyn jag såg?

Ida Jakobsson (S): Att de ledande politikerna i Tanums kommun inte svarar på frågor och öppet står för vilka motiv de fattar beslut på är ett direkt hot mot demokratin

Måndagen den 14 februari var det kommunfullmäktige i Tanums kommun. Det är det högsta beslutande organet i kommunen och där demokratin ska flöda.

Miljöpartiet tog initiativ till debatt med anledning av varför den borgerliga majoriteten under ett års tid haft interna strider om platsen för ny förskola i Bullaren, vilket därmed ytterligare försenat och fördyrat byggnationen.

Moderaterna och Centerpartiet ville länge bygga på en plats där de tar en del av den nuvarande skolgården i anspråk och inte den andra platsen, några hundra meter därifrån i stället, trots att många pedagoger, föräldrar och elever vill att den ska byggas några hundra meter ifrån skolan i stället.

Miljöpartiet och Socialdemokraterna gick upp i talarstolen flertalet gånger och bad om att få ett svar av Moderaterna och Centerpartiet om varför de ville bygga just på det stället där det tar en del av skolgården. Dessa frågor möttes utav tystnad.

Hon sade att hon skulle godta argumentet att det spökar på den platsen några hundra meter från skolan

Louise Thunström (S) gick upp i talarstolen igen och bad om ett enda argument om varför det ska byggas där. Hon sade att hon skulle godta argumentet att det spökar på den platsen några hundra meter från skolan. För det hade åtminstone varit ett svar från borgarna men detta möttes återigen av tystnad.

Att de ledande politikerna i Tanums kommun inte svarar på frågor och öppet står för vilka motiv de fattar beslut på är ett direkt hot mot demokratin och tyder på ingenting annat än maktfullkomlighet. Hade deras argument varit att det spökar så hade de åtminstone berättat sin åsikt och det hade vi respekterat mer än tystnaden.

Detta som kändes som en fars från Bullarrevyn kan du se själv på kommunens hemsida tanum.se, sök på webbsändning kommunfullmäktige, mötet den 14 februari, 1 timme och 14 minuter in i sändningen.

För övrigt hade nog Bullarrevyn gjort hela denna farsen roligare

Det senaste beslutet från barn- och utbildningsnämnden är att det ska förordas att byggas några hundra meter från skolan på Backa i Bullaren. Men att de vägrar berätta varför de länge haft en annan åsikt är ett hot mot demokratin.

De har valt att bli politiker, de har med Tanums kommuns invånares röster fått förtroendet att sitta i kommunfullmäktige och därmed ska de kunna argumentera varför de har en viss åsikt. För övrigt hade nog Bullarrevyn gjort hela denna farsen roligare.

Ida Jakobsson

ordförande Socialdemokraterna i Tanum