Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Stein Rukin, Jour Strömstad.
Stein Rukin, Jour Strömstad.

Debatt: Var är våra sjukvårdspolitiker i frågan om Ronden?

Stein Rukin: Det är av intresse att få veta om besparingar på 200 000 kronor, eller högst sannolikt ingen besparing alls, är något våra sjukvårdspolitiker är nöjda med.

I tidningen 4 september hade Kent Hansson några väl valda betraktelser över frånvaron av Ronden. Samtidigt har han tagit upp frågan med regionen.

LÄS MER: Kent Hansson (S): ”Regionen måste hitta en lösning”

I en insändare i samma tidning undertecknar en av författarna med ”sjukvårdspolitiker i Strömstad”. Nu är det med en viss förundran man läser att det faktiskt finns sjukvårdspolitiker i Strömstad. Knappast något krävande uppdrag!

Det enda vi finner om Ronden är ett uttalande från en av våra sjukvårdspolitiker i tidningen 7 november 2019 som tyckte att man inte kunde lägga ned Ronden och angav också flera viktiga orsaker till det.

Så var är våra sjukvårdspolitiker när Kent Hansson med rätta efterlyser Ronden? Ronden hade faciliteter som var viktiga för många av dem som använde sig av utbudet och som hade turen att känna till att Ronden fanns.

I inlägg både 2019 och 2020 har vi pekat på att besparingen vid en nedläggning skulle vara marginell, eller rentav öka genom ökad användning av taxi. Tur att det inte är samma budget! Sjukresor uppgick under 2020 till cirka 400 miljoner och regionens bolag Västtrafik mottar cirka 5 miljarder i tillskott.

Det är av intresse att få veta om besparingar på 200 000 kronor, eller högst sannolikt ingen besparing alls, är något våra sjukvårdspolitiker är nöjda med, eller om tiden är inne för att göra om och göra rätt!

Stein Rukin

Jour Strömstad

LÄS MER: Vill att Ronden omedelbart ska tillbaka