Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Andreas Hansson (C).
Andreas Hansson (C).

Debatt: Värna lokal demokrati

Andreas Hansson (C): ”Jag blir bekymrad när jag läser det svar som ordförande i tekniska nämnden ger till Miriam och övriga engagerade”.

Under senaste tiden har jag följt det engagemang unga medborgare visar när de vill finna lösningar för boende längs kusten och på sina öar. I torsdags läste jag Miriam Öhrns insändare som präglas av oro för Kosters framtid och hur hon hoppats på att kosterbor skulle bli involverade i kommande bostadsprojekt på Filjestad.

Ett engagemang och en vilja som jag tycker vi politiker ska till vara på genom dialoger och samråd.

LÄS MER: Hur går det med demokratin egentligen?

Men jag blir bekymrad när jag läser det svar som ordförande i tekniska nämnden ger till Miriam och övriga engagerade. Svaret innehåller ett ton­läge som inte gynnar demokrati och dialoger utan i stället är till för att tysta avvikande meningar.

Jag hoppas för demokratins bästa och Kosters bästa att ni unga som engagerar er i Koster och övriga skär­gården inte ger upp utan reser er med ny energi. Ni har många intressanta och bra idéer och tankar för framtiden. Vi behöver er engagerade medborgare för att lyckas att göra fram­tiden så bra som möjligt!

Andreas Hansson (C)