Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt Strömstads Tidning
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut
 Bild: Arkiv
Bild: Arkiv

Tänk till innan ni skriver om corona på sociala medier

Nina Markendahl, intensivvårdssjuksköterska, upprörs av hetsen på nätet.

Till er med en agenda, när ni lägger ut inlägg på sociala medier angående coronakrisen. Inlägg som innehåller ord och meningar som till exempel: ”Här är dagens dödstal från de nordiska länderna”, ”massaker på äldre”, ”människor väntar på att kvävas till döds”, ”Anders Tegnell är en arrogant idiot”, ”De äldre offras medvetet och systematiskt på utförsäljningens och de kommunala besparingarnas altare” och så vidare.

Dessa inlägg upprör mig mer än vad jag kan ge uttryck för. Låt mig förklara med en liknelse: Två fiendearméer står mitt emot varandra på ett slagfält, redo att slåss. Deras respektive generaler ropar ut ord som inger mod och styrka i soldaternas hjärtan. I den ena armén går det dock runt en person som viskar in i mannarnas öron: ”Tro inte på generalen, han är svag och inkompetent. Det blir en massaker och vi kommer alla att dö.”

Vilken armé kommer att slåss mest effektivt, tror ni? Den med soldater som får höra hur starka de är, hur bra de är och som får försäkringar om att de kommer stå som segrare när striden är över, eller den som får höra viskade demoraliserande ord i sina öron?

Som intensivvårdssjuksköterska, Strömstadsbo, samhälls- och världs­medborgare, så behöver jag och säkert många med mig, ord som inger mod och styrka att kämpa vidare i coronatider.

Så snälla, innan ni lägger ut demoraliserande inlägg om corona, tänk till!

Är ni en del av lösningen eller har ni blivit en del av problemet?

Nina Markendahl