Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

 Bild: Karl af Geijerstam
Bild: Karl af Geijerstam

Debatt: Svenska flaggan bör användas vid kyrkan

Signaturen Bosse anser, med anledning av debatten om kyrkoherdens uttalanden, att Prideflaggan inte borde hissas vid Strömstads kyrka.

Med hänvisning till artikel i lördagens Strömstads Tidning känner jag att nu måste jag framföra mina synpunkter.

LÄS MER: Kyrkoherden får kritik för uttalande om "parader"

Artikeln jag åsyftar handlar om vad kyrkoherde Magnus Sälde sagt under sin predikan till konfirmanderna förra helgen. Det kyrkoherden då lär ha sagt, jag som satt hemmavid och på distans deltog i konfirmationsgudstjänsten, uppfattade jag inget kränkande i – men det har tydligen några andra församlingsbor gjort. Jag tänker inte här gå in på redogörelsen i artikeln.

Det jag vill uttala mig om är just vad avser flaggning på den flaggstång som finns vid Strömstads fina församlingshem. En av de anställda har då bl.a. uttalat sig om att man bestämt att den s.k. Prideflaggan inte skall vara hissad vid kyrkan.

Jag anser att det finns två flaggor som bör användas vid vårt vackra fina församlingshem, som för mig symboliserar ”allas lika värde”.

De två flaggorna är:

Vår vackra svenska flagga, världens vackraste – den blåa duken med det gula korset på, som för mig symboliserar ”allas lika värde”, samt

Svenska kyrkans egen flagga – rött kors med en gyllene krona på gul botten.

Som medlem i Svenska kyrkan, tänker förresten aldrig ”gå ur den”, känner jag att nu vill jag framföra min åsikt – vilket jag nu gjort i denna insändare.

Tack för ordet!

Bosse