Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Lars Georgsson menar att nattjouren bör komma tillbaka till Strömstads sjukhus. Bild: Jakob Simonson
Lars Georgsson menar att nattjouren bör komma tillbaka till Strömstads sjukhus. Bild: Jakob Simonson

Debatt: Strömstadsborna vill ha nattjouren tillbaka

Lars Georgsson: Nu finns det ett kommunalt ägt sjukhus som fullkom­ligen skriker efter pigga och begåvade initiativ.

Det är intressant att följa debatten om vår sjukvård mellan Kristina Jonäng (C) och Stein Rukin från Jour Strömstad.

LÄS MER: Är regionen problemet eller lösningen?

LÄS MER: Inget parti vill ha utredningar om fler sjukhus

Jonäng raljerar om att det alltid är lika fascinerande med människor som är över­tygade om att dom känner till den enda verkligheten. Och att omgivningen har fel verklighet. Demokrati handlar om att försöka jämka samman olika verklighetsbilder menar hon. Men är det verkligen ett problem i detta fall? Jag kan bara uppfatta det som om den verkliga verklighetsbilden i verkligheten delas av bägge debattörerna.

Jonäng säger att beslut om hälso- och sjukvården i hög grad skall ske lokalt. Det anser alldeles uppenbart även Rukin och de 5 000 Strömstadsbor som via ett upprop vill ha tillbaka nattjouren i Strömstad på både vardagar och helger. Och gärna ett bättre sjukvårdsutbud generellt.

Det är ju rimligen för att företräda Strömstads intressen som de sitter där de sitter

Lokalt är det den Norra sjukvårdsnämnden som ansvarar för vårt välbefinnande i Strömstad. Denna nämnd skall enligt Jonäng ha tillräckliga resurser för att vi skall bli nöjda med den sjukvård som regionen har det ytterst ansvaret för.

Det låter ju utmärkt! Då fattas det ju bara att denna nämnds vice ordförande, Margareta Fredriksson (L) eller ledamoten Jörgen Molin (M) från Strömstad förklarar hur de ser på situationen. Det är ju rimligen för att företräda Strömstads intressen som de sitter där de sitter. Pengar finns uppen­barligen enligt Jonäng och nu finns det dessutom ett kommunalt ägt sjukhus som fullkom­ligen skriker efter pigga och begåvade initiativ inom sjukvårdsområdet.

Och då borde ju en nattjour aldrig vara fel så här ett drygt år före nästa val. Eller?

Lars Georgsson