Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

 Bild: Lars-Henrik Aas
Bild: Lars-Henrik Aas

Insändare: Strömstad saknar välkomnande infart landvägen

Kommunen bör förbättra och försköna infarterna till staden, tycker signaturen Jesper.

Strömstad fyller 350 år och det skall, kan man läsa på kommunens hemsida, firas. Firande skall bland annat göras med program som kommunen presenterar under våren. Man hoppas även på fler tillresande, då även via landvägen.

”First impressions last” heter det, men även gamla kontakter skall vårdas och behandlas väl. Och nu kommer vi till huvudpunkten, nämligen hur Strömstad presenterar sig. Sjövägen är ju oslagbart vacker, men annat är det landvägen.

Södra infarten (från E6) inleder med en återvinningscentral, som är suverän på insidan men ingen prydnad utifrån (kanske en häck kunde skymma/pryda).

Vi har fallfärdiga trädridåer och missprydande sly utmed infart och ringvägar. I många fall (framförallt vid korsning Karlsgatan-Ringvägen) är trädridåerna farliga pga eftersatt skötsel (Kanske skulle ersättas med bullerhindrande vall med planteringar ovanpå).

Många städer skapar en välkomnande infart med blommor, planteringar, dynamiska infoskyltar etc, men det råder det tyvärr total avsaknad av i Strömstad. Detta tycker jag bör läggas till kommunens ”planeringsbord” inom en snar framtid. Kan hända att jag som verksam i träd- och skogsbranschen ser vissa brister tydligare (till exempel farliga träd), men kanske ser man också fler möjligheter. Välkomnar självklart en dialog med kommunen.

Jesper