Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt Strömstads Tidning
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut
Stein Rukin, Jour Strömstad. Bild: Jakob Simonson
Stein Rukin, Jour Strömstad. Bild: Jakob Simonson

Stein Rukin: Detta är mina fakta

Stein Rukin i en replik till Peter Heie (C):
Likväl hänger du fortsatt upp dig på mina fakta, så låt mig göra det enkelt. Sätt dig in i de statliga utredningarna, utarbetade av bland andra Göran Stiernstedt och Anna Nergårdh. Inte bara fakta utan också i stor grad källhänvisningar. Och inte minst flera OECD-rapporter med jämförande av hälsotjänster inom OECD. Det är några av mina fakta, Peter Heie. Det är också ett faktum att en majoritet av väljarna hade vården som den viktigaste frågan före senaste valet. Knappast för att de var nöjda med systemet. Att avvisa väljarna med att ”det får man nog förhålla sig till” ökar knappast Centerns väljarskara – om det betyder något.

I tidningen den 21 november väljer du att avsluta debatten för din del. Det tror jag var ett klokt beslut.

Jag var obekant med ditt enorma engagemang för jourlösningen, som hamnade i Tanum. Lokaliseringen var emellertid en lösning som i slutänden beslutades av regionledningen, där även Centern var representerad, så det kan inte ha varit lätt.

För övrigt har jag efterlyst en utvärdering av Tanum i mer än ett år, utan resultat. Inte minst för att regionen på sin tid, byggde sin plan på lokaliseringsstudier utifrån hur många som bodde i kommunerna, och inte hur många som dagligen befinner sig där.

Och till sist, vid ett möte om vården i Strömstad den 15 november 2016, underströk du som mötesordförande vikten av ”att tala till varandra och inte om varandra”. Nu är ju lyckligt­vis selektiv glömska som huvudregel ingen diagnos.

Stein Rukin

Jour Strömstad