Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Sanja Lilli Gohlke (SD). Bild: Thomas Bennelind
Sanja Lilli Gohlke (SD). Bild: Thomas Bennelind

Insändare: SD-politikern rasar mot "gubbväldet" i styrelsen

Sanja Lilli Gohlke (SD): "Jag lämnar uppdraget i protest för det gubbvälde som pågår i styrelsen."

Istället för att lösa badanstaltens ekonomiska situation så ägnar sig presidiet åt politiska fulspel.

Till min roll i bolaget tog jag med mig flera års erfarenhet av arbete inom branschen, där jag figurerat bland annat som platschef med ansvar över ekonomi, personalfrågor och utrustning.

Till exempel försökte jag i badanstaltens budgetprocess inför 2020 hjälpa styrelsen med budgetarbetet så att vi kunde lagt fram en budget som var i balans, men gubbväldet anklagade mig för spioneri i den processen istället.

"De har ägnat sig åt att baktala mig i min frånvaro"

Det är genomgående vad presidiets har drivit i bolaget. Inte att ta tag i de ekonomiska problem bolaget har inte heller att diskutera hur renoveringar ska finansieras.

Istället så godkände styrelsen en budget som går med -916 000 i underskott med förhoppning att Strömstads kommun, ägaren, skulle ge dem syndernas förlåtelse.

LÄS MER: "Gubbväldet, det är nog vi två"

Det enda som de verkligen satt 100 procents energi till är att med härskartekniker få mig ur styrelsen.

De har ägnat sig åt att baktala mig i min frånvaro och korsförhöra mig vid flera tillfällen och anklagat mig för jäv. Detta trots att kommunens jurister utrett det hela och bedyrat min oskuld.

"Skattemedlen räddar dem år efter år"

Badanstalten behöver alla livbojar de kan få, jag stannar inte kvar i en styrelse som inte ser till bolagets bästa utan bara ser till småsinta politiska härskartekniker.

Hade detta varit ett privat bolag så hade bolaget blivit försatt i konkurs redan 2016. Men nu är det ett allmännyttigt bolag, då behöver man inte ta några konsekvenser, skattemedlen räddar dem år efter år.

Sanja Gohlke (SD)