Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Kent Hansson, ordförande, kommunstyrelsen. Lena Martinsson, ordförande, barn- och ­utbildningsnämnden. Bild: Thomas Bennelind
Kent Hansson, ordförande, kommunstyrelsen. Lena Martinsson, ordförande, barn- och ­utbildningsnämnden. Bild: Thomas Bennelind

Debatt: (S) i Strömstad: Apropå diverse insändare

Socialdemokraterna är kommunens största parti, det är därför naturligt att vi blir angripna på olika sätt från andra partier, via insändare eller sociala medier.

Åsikterna om oss som partiföreträdare och ordförande i nämnder och Kommunfullmäktige är självklart också många, alla uppskattar inte vad vi säger, eller hur vi säger det, det får man ha förståelse för. Vi tycker inte heller att alla andra partiers företrädare uttrycker sig som man kan önska, alla gånger.

Men vi avser inte att gå i polemik om detta, eller med dem som önskar angripa oss med åsikter och utspel som inte är sakpolitiska, att diskutera våra olika åsikter gällande politikens innehåll är däremot både välkommet och utvecklande.

Gällande den så kallade goda tonen i diskussionerna kan vi rekommendera alla som är intresserade, att lyssna på webbsändningar från Kommunfullmäktige och där skaffa sig en egen åsikt.

Vi vill dock bemöta två sakpolitiskt direkta fel­aktigheter som saluförs ­genom diverse insändare.

Att det inte skulle finnas detaljplaner! Detta är fel­aktigt, det finns gott om färdiga detaljplaner som möjliggör såväl bostadsrätter som hyresrätter och egnahem.

Att vi som Socialdemokrater är motståndare till utveckling av kommunen! Detta är ett befängt påstående som självklart är helt felaktigt.

Gällande utveckling så anser vi att arbetet med att få till ett bredare näringsliv har högsta prioritet i nuläget, att jobba med det kommer att vara vår nye ­näringslivsutvecklares främsta uppgift.

Ett gott samarbete med redan befintliga näringar är självklart också mycket viktigt och då inte bara handel- och besöks­näringen utan även alla ­andra aktörer som finns i kommunen.

Vi har stora utmaningar framför oss och vi vill därför lägga kraften, energin och diskussionerna på politikens innehåll och oförtröttligt arbeta vidare med det vi lovade innan valet.

Som exempel:

Att förvärva sjukhusfastigheten Pilen 5.

Att maten till de äldre skall tillagas på äldreboendena.

Att fortsätta utveckla fritidsgården.

Med mera.

Vår ambition är att tillsammans med våra samarbetspartier, fortsätta utvecklingen av Strömstad och vi har även en förhoppning om ett gott samarbete med övriga partier under resten av mandatperioden.

För Socialdemokraterna i Strömstad

Ronnie Brorsson, ordförande, kommunfullmäktige

Kent Hansson, ordförande, kommunstyrelsen

Lena Martinsson, ordförande, barn- och ­utbildningsnämnden

Ulf Gustavsson, ordförande, tekniska nämnden

Peter Sövig. ordförande, miljö- och ­byggnämnden.

Pia Tysklind, ordförande, socialnämnden

Mats Granberg, ordförande, kultur- och ­fritidsutskottet