Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Stein Rukin, Jour Strömstad Bild: Jakob Simonson
Stein Rukin, Jour Strömstad Bild: Jakob Simonson

Debatt: Regionen är faktiskt själva problemet

Stein Rukin till regionrådet Kristina Jonäng: ”Jag noterar att du hittills konsekvent har undvikit att besvara konkreta frågor”.

Replik till Kristina Jonäng.

LÄS MER: Det är lätt att vara populist

Jag skall inte använda särskilt många kalorier på att kommentera ditt senaste inlägg. Jag noterar att du hittills konsekvent har undvikit att besvara konkreta frågor. Så låt mig få upprepa några.

I Strömstads Tidning den 13 februari i år efterlyser regionpolitiker och en av dina partikolleger från Centern ett gränsöverskridande samarbete med Norge för att förbättra vårdutbudet efter avlövningen av Strömstads sjukhus. Är det även din uppfattning? Eller är det bättre att lägga pengarna på vården i Strömstad, i ett sjukhus där infrastrukturen redan finns?

Känner du till de statliga utredningarna från Stiernstedt och Nergårdh?

Känner du till Ivo-rapporten från 24 november och Coronarapporten från 15 december 2020? Om så är fallet, menar du då att dessa har någon betydelse för vårdutbud och organisering av vården i Strömstad och norra Bohuslän?

Känner du till de statliga utredningarna från Stiernstedt och Nergårdh? Om svaret är ja, menar du då att dessa har någon betydelse för den nära vårdens innehåll och organiseringen av denna?

Har du satt dig in i utredningen från regionens koncernkontor från november 2020, ”Behovsöversikt vård på närsjukhusen i Fyrbodal”? Och i så fall vad är dina kommentarer till den?

Eftersom du i SVT 9 maj 2016 sade att om man lägger ned mer än 350 miljoner kronor på Botaniska trädgården i Göteborg så ger det skatteintäkter till vården. Hur mycket har det blivit så här långt?

Annars sägs det ju att fördelen med att vara klok är att man kan spela dum

Korta och inte minst raka svar hade varit önskvärda. Det hade otvivelaktigt bidragit till mindre osäkerhet om vad du verkligen menar. Jag noterar att du tillskriver mig en viss övertro på min egen förträfflighet. Men det är ju enkelt när den bygger på fakta. Annars sägs det ju att fördelen med att vara klok är att man kan spela dum. Det motsatta är betydligt svårare.

I övrigt så gäller fortfarande erbjudandet om att sända dig, Kristina Jonäng, ett faktabaserat förslag till pilotprojekt vid sjukhuset i Strömstad.

Stein Rukin

Jour Strömstad

LÄS MER: Är regionen problemet eller lösningen?

LÄS MER: Inget parti vill ha utredningar om fler sjukhus