Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Åsikt. Insändarskribenten Lars Georgsson anser att Tekniska nämndens ordförande Åsa Torstensson(C) och ordföranden i Miljö- och byggnämnden Bengt Bivrin (Mp) ställt till med kaos i Strömstads centrumkärna. Bild: Jakob Simonson
Åsikt. Insändarskribenten Lars Georgsson anser att Tekniska nämndens ordförande Åsa Torstensson(C) och ordföranden i Miljö- och byggnämnden Bengt Bivrin (Mp) ställt till med kaos i Strömstads centrumkärna. Bild: Jakob Simonson

Lars Georgsson: Något för de kulturellt intresserade?

Åsikt. Insändarskribenten Lars Georgsson anser att Tekniska nämndens ordförande Åsa Torstensson(C) och ordföranden i Miljö- och byggnämnden Bengt Bivrin (Mp) ställt till med kaos i Strömstads centrumkärna.

Olle Adolphson skrev 1962 "Gustav Lindströms visa om rivningshysterin i Stockholm”. Två verser är sorgligt aktuella i Strömstad efter den förra månadens bedrövliga asfalterande och linjemålande i centrum.

För att inte tala om de i förväg avslöjade planerna på att riva upp Oscarsplatsen och Plagen vilka en gång iordningställdes för att tjäna som stadens finrum.

Och lägg därtill planerna på att bygga exklusiva bostadsrätter på Skeppsbroplatsen vilken givetvis även fortsättningsvis bör ägas av kommunen för att i framtiden användas för något gemensamt ändamål.

Kanske rentav något sådant som man nu planerar på Plagen och Oscarsplatsen. Enda skillnaden är då att man inte behöver börja med att riva upp något som bör bevaras.

Jag hoppas innerligt att dessa planer aldrig förverkligas och att centrum återställes i det skick det hade tidigt i våras.

Nu är man inne och fingrar på stadens själ och dess anseende som en trivsam plats att besöka.

Tekniska nämndens ordförande Åsa Torstensson(C) och ordföranden i Miljö- och byggnämnden Bengt Bivrin (Mp) är märkvärdigt tysta om det kaos de ställt till med i stadskärnan, men man får ju hoppas att hela denna märkliga historia kan redas ut när valrörelsen drar igång nästa månad.

De får försöka hitta en väldigt bra förklaring. Det räcker inte med att säga att det hela är ett experiment och att man kan återställa allt.

Skattebetalarna har fått lägga upp ett antal miljoner på denna lekstuga och de lär vi inte få tillbaka.

Det naturliga är väl att dessa personer kliver åt sidan och att de bägge viktiga nämnderna får en ledning som har en mer seriös inställning till sitt ämbete.

För visst håller Olle Adolphsons texter än idag? Om än med en liten travestering.

Vad är det för ena dårar som härjar i stan, serru

glada som barn, med sitt sattyg till plan

en prick och en knäpp på näsan så att han blir bränd

det skulle den ha som av Dafteryd är sänd, är du me på den.

Men titta dej runt omkring, titta noga som fan

för endera dan, serru, så river dom hela stan

och sen rusar vi in i mardrömmen av glas och betong

och där sitter vi sen och hurrar och tycker skjortan är trång, är du me på den!