Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Vid Källvikens gamla kursgård planeras ett hotellbygge. Bild: Olle Lindeborg
Vid Källvikens gamla kursgård planeras ett hotellbygge. Bild: Olle Lindeborg

Insändare: ”Motsätt er ­förslaget om bygge vid ­Källviken”

Insändare: ”Eftersträvar Strömstads kommun ett nytt Benidorm?”

Undertecknad har tagit del av Strömstads detalj­plan för Källvik 1:73 med flera, det vill säga Källvikens kursgård samt delar av Caprivägen. Det var med stor bestörtning som jag insåg vad detta innebär för oss boende på Seläter, Källviksdalen, turister och invånare i Strömstads kommun. Alla använder Capri som ett rekreationsområde.

Det som ska byggas är ett hotell där Källvikens kursgård nu ligger. Detta anser jag är helt okej men man bör utnyttja området och bygga så att det passar in i naturen. Detta tror jag att alla i kommunen håller med om! Men för att få ekonomi i det hela (enligt exploatören) ska man bygga bostäder längs Caprivägen, höghus upp till fem våningar och detta på ett område som är unikt.

Hur kommer det att se ut med höghus i denna miljö? Enligt planeringsarkitekt Björn Richardsson kommer påverkan från havet inte att bli så stort under förutsättning att vegetationen finns kvar. Men när man kommer med bil, cykel eller gåendes längs med Caprivägen hur kommer det att se ut då?

Eftersträvar Strömstads kommun ett nytt Benidorm? Hur kommer tillgängligheten att bli när man möts av höghus, staket etc? Hur välkomnande är det?

Detta om något är en inskränkning av det rörliga friluftslivet. Capri är ett ställe dit man tar sig med sin familj eller vänner efter jobb, dukar upp på klipporna, äter en bit mat eller tar sig ett dopp och tittar på solnedgången!

Min uppmaning är: mejla eller skriv till kommunen och motsätt er detta förslag och det snarast!

Ulla G Senelius

LÄS MER: Hotell och bostäder planeras i ny stadsdel på Källviken

LÄS MER: ”Viktigt att det inte går överstyr med höghus i området”

LÄS MER: Röster mot Källvikenplaner: "Hot mot friluftslivet"