Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Lars Tysklind (L) och Kerstin Karlsson (L) (arkivbild). Bild: Jakob Simonson
Lars Tysklind (L) och Kerstin Karlsson (L) (arkivbild). Bild: Jakob Simonson

Debatt: Motionerna som ”försvann”

Liberalerna i Strömstad: Vi ser det som olyckligt att på detta sätt skjuta viktiga ärenden på en oviss framtid och begränsa en fri och demokratisk offentlig debatt.

För drygt 14 dagar sedan skrev Liberalerna en insändare om ”Yrkandena som försvann” vid senaste kommunfullmäktigemötet.

Det handlade om att kommunfullmäktiges ordförande avvisade tre yrkanden från Liberalerna med hänvisning till att de ingick i L:s avvisade budgetförslag.

LÄS MER: Yrkandena som försvann

Dessa tre yrkanden handlade om att uppföra en toalettbyggnad vid Kärleksudden, att iordningställa slipen i Myren samt uppföra en ny personal­paviljong vid Lokstallet.

Eftersom vi ansåg dessa insatser så viktiga för Strömstad skrev vi motioner om dessa tre åtgärder samt ytterligare två, gällande utökat öppethållande på återvinningscentralen samt rätt för äldre att arbeta kvar efter 67 års ålder.

Dessa fem motioner lämnade vi inom stipulerad tid in inför årets sista kommunfullmäktige nu på torsdag. Döm om vår förvåning när ingen av motionerna kommit med på dagordningen inför mötet.

Varför behandlas våra motioner på detta sätt?

Beror det enbart på att fullmäktigemötet ska hållas kort i pandemitid? I så fall kan vi avstå från att presentera dem; det viktiga för oss är att motionerna kommer in i systemet och kan behandlas. Nästa möte hålls först 18 februari. Att vänta till dess innebär en oacceptabel fördröjning i dessa viktiga ärenden.

Till saken hör även att det i kallelsen för kommunfullmäktige den 17 december står att ärenden som inte hunnits med kl 20.15 kommer att föreslås bordläggas till den 18 februari. Det finns ingenting som talar för att pandemin är över då varför en avkortad lista är att vänta även då.

Vi ser det som olyckligt att på detta sätt skjuta viktiga ärenden på en oviss framtid och begränsa en fri och demokratisk offentlig debatt.

Liberalernas kommun­fullmäktigegrupp

LÄS MER: Kent Hansson (S): ”Det var ju en del påhopp”