Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

P-A Hultman anser, till skillnad från Elisabeth Svantesson (M) och Johan Hultberg (M), att Strömstad fått god hjälp av regeringen under coronakrisen. Bild: Arkiv
P-A Hultman anser, till skillnad från Elisabeth Svantesson (M) och Johan Hultberg (M), att Strömstad fått god hjälp av regeringen under coronakrisen. Bild: Arkiv

Debatt: Moderaterna gnäller i onödan

P-A Hultman anser att Elisabeth Svantesson (M) och Johan Hultberg (M) inte ser vad regeringen gjort för Strömstad under coronakrisen.

Replik till Elisabeth Svantesson (M) och Johan Hultberg (M).

LÄS MER: EU:s sämsta jobbpolitik drabbar Strömstad hårt

”EU:s sämsta jobbpolitik drabbar Strömstad hårt”. Detta gnäller Moderaterna eller gnällerraterna Elisabeth Svantesson, ekonomisk-politisk talesperson, och krigshetsaren Johan Hultberg, riksdagsledamot från Fyrbodal, om i princip varje dag.

Vidare anger man i Strömstads Tidning: ”Lokalt i Strömstad har arbetslösheten ökat med över 100 procent på bara ett år när regeringen misslyckats med att begränsa smittspridningen, samtidigt som stöd till drabbade företag har varit otillräckliga och inte nått fram”.

Samtidigt kan man på nyhetsplats i tidningen läsa om det omställningskontor som staten varit med och satsat i. ”Pandemin har satt tvärstopp för Strömstads ekonomiska draglok. Med det statligt finansierade omställningskontoret har kommunen fått chansen att bygga fler ben för närings- och samhällsutveckling”.

Vad är det för ”fake news” som dessa båda gnällerrater sprider omkring sig?

Vidare kan man läsa: ”På utbildningssidan har Strömstad fått enormt mycket resurser. De som är drabbade och gått ut i arbetslöshet har fått större möjligheter till utbildning. Man har för första gången i Strömstad fått en direkt linje in till Högskolan Väst med platsgaranti. På vuxenskolan kan man i höst läsa en högskoleförberedande linje. Klarar man av utbildningen får man platsgaranti på fler av högskolans yrkesutbildning”.

Vad är det för ”fake news” som dessa båda gnällerrater sprider omkring sig? Är det inte dags för krigshetsaren och gnällspiken Johan Hultberg att växa upp? Sen kommer dessa gnällerrater med ett förslag: ”vill införa ett bidragstak”. Om det löser problemen för Strömstad med dragloket Nordby? Nej självklart inte.

Låt nu kommunens projektledare för omställningskontoret, Anja Sonerud, fortsätta sitt arbete i lugn och utan att två gnällspikar plus krigshetsare spyr galla över det.

P-A Hultman