Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer
Lars Georgsson. Bild: Jakob Simonson

Men avlasta då storsjukhusen, Peter Heie!

Lars Georgsson i replik till Peter Heie (C).

Du hävdar att jag inte tillför någon saklighet i debatten om sjukvården i Strömstad och att jag försöker sänka din trovärdighet. Tro mig, det behöver jag inte göra. Det har du klarat av utmärkt på egen hand. Du gick till val på din närodlade politik och under förespegling av att arbeta för en jourmottagning i Strömstad. Allt annat var oacceptabelt.

Nu gläds du över att det blivit en sådan mottagning i Tanum i stället och vill att Strömstadsborna ska uppfatta det som ett bevis på din oöverträffade talang att hantera sjukvårdsfrågor. Eller som du skriver: ”Vi krävde/önskade en etablering i Strömstad, men det blev Tanumshede”. Så tråkigt då!

Och därmed avslutar du debatten.

LÄS MER: Peter Heie (C) svarar

Som tur är avslutar dock inte Jour Strömstad sitt arbete med att förverkliga Strömstadsbornas krav på en jourmottagning här i staden. Under tiden får du fortsätta att rada upp dina magra bevis för att vi har fått det så mycket bättre genom de många timmar du säger dig ha lagt ner på att jobba fram en lösning. Och, för all del, fortsätt gärna med det efter den linje du förespråkade på din valaffisch från 2018 där det står: ”Fler jourmottagningar avlastar storsjukhusen”.

Det kan kanske rentav inkludera ett återöppnande av den nattjour som vi hade i Strömstad fram tills den avskaffades 2015. Mindre än ett år in på den nya Center­ledda mandatperioden i Strömstads kommun. Tro mig, det skulle i ett nafs återställa din trovärdighet!

Lars Georgsson