Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt Strömstads Tidning
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut
Lars Georgsson tycker att Centerpartiet borde hålla sig borta från vidare förslag om att ändra i Strömstads stadskärna. Bild: Jakob Simonson, Marita Adamsson

Med rökförbudet i centrum och fimparna i fokus

Lars Georgsson: Man trodde att misslyckandet i centrum skulle ha avskräckt Centerpartiet från vidare äventyr i stadskärnan - men det hindrar inte Elisabeth Johansson (C).

Centerpartiet har hittills varit knäpptysta om förra sommarens dyrbara fiasko med att ändra framkomligheten i centrum genom att dra cykelbanor på kors och tvärs över tidigare promenadstråk. Det har kostat en del att återställa det, men som Åsa Torstensson sa, ”om det blir fel så får vi göra om”. Fel blev det. Och inte blev det billigt.

LÄS MER: Nya diskussioner om lekplatsen på Plagen

LÄS MER: Fimpa röken - Från första juli börjar nya lagen

Nu trodde man ju att erfarenheterna från detta inhopp på gatukontorets område skulle ha avskräckt centern från vidare äventyr i stadskärnan. Väljarnas dom blev hård. Men det hindrar märkligt nog inte partiets fullmäktigeledamot Elisabeth Johansson från att trampa i dragspelet ännu en gång.

Redan innan ett generellt rökförbud på allmänna platser införts oroar hon sig i en motion över att lekplatsen vid Plagen kan bli ett tillhåll för smygrökare. För att hindra detta vill hon att kommunen skall finansiera en ny lekplats i centrum. En lekplats för barn i alla åldrar, även äldre som helst skall kunna klättra och åka linbana. Hur man skall kunna hindra någon från att smygröka på denna nya lekplats framgår inte av förslaget. Johansson antar att det blir ett samarbete kring hennes motion. Jag hoppas förslaget betraktas som ett skämt som inte bör belasta vare sig tekniska nämnden eller några anslag.

När man för en seriös diskussion om hur man skall spara på skola, vård och omsorg så är det inte läge att börja yra om en ny lekplats bara för att någon eventuellt kan smygröka på den redan befintliga.

Lars Georgsson