Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Debatt: M föreslår att Canningprojektet avbryts

Moderaterna: "Kommunens ekonomiska resurser på bostadsområdet bör inriktas på hyresrätter i områden där fler kommuninnevånare har råd att bo."

Moderaterna i Strömstad föreslår att Canningprojektet avbryts. Skälen är i korthet följande.

De förutsättningar ifråga om behov av och efterfrågan på bostäder för kommuninnevånare på Canningområdet, som kan ha förelegat när projektet startades, föreligger inte längre. Det framstår därför inte som rimligt att belåna kommunen för att göra en stor investering i infrastruktur i Canningområdet som återbetalas först i en avlägsen framtid, om ens då. En kanske 15-årig byggnadstid med besvärliga bostadsförhållanden för inflyttare och grannar samt trafikkaos i området är också avskräckande.

Det ligger ingen dramatik i det som vi nu föreslår. Det är uttryckligen förutsett i föreliggande avtal om Canningprojektet att kommunen kan avbryta planarbetet, låt vara att nedlagda kostnader och nedlagd möda då blir förspillda, men förhoppningsvis bara delvis. Fortsatta överväganden för detta fina område måste dock inriktas på alternativ som är mindre dyra för kommunen.

Kommunens ekonomiska resurser på bostadsområdet bör inriktas på hyresrätter i områden där fler kommuninnevånare har råd att bo. Vi förordar koncentration på kommunens egna konkreta och högaktuella bostadsprojekt som Rådhusberget och Magistern. Som tillägg finns redan privata bostadsbyggen centralt och i Myren, som nu är igång med fastställda planer och beviljade bygglov.

För Moderaterna i Strömstad

Mikael Cederbratt

Gruppledare i kommunfullmäktige

Dag Wersén

Bostadspolitisk talesperson

LÄS MER: M vill avbryta planarbetet med Canning