Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Insändarskribenten Lars Georgsson. Bild: Thomas Bennelind
Insändarskribenten Lars Georgsson. Bild: Thomas Bennelind

Lars Georgsson: Lomgård och etiken

Insändarskribenten Lars Georgsson svarar Tore Lomgård (C): "Efterlyst något slags etiskt rättesnöre eller en anständighetskod för den politiska debatten och medborgarnas sätt att uttrycka sin mening."

För övriga delar av landet räcker det med den svenska lagstiftningen på skilda områden. Dock icke i Strömstad. Här har centerpartiet och nu senast dess fullmäktigekandidat Tore Lomgård i en insändare efterlyst något slags etiskt rättesnöre eller en anständighetskod för den politiska debatten och medborgarnas sätt att uttrycka sin mening. Att hänvisa till Tryckfrihetsförordningen verkar näst intill löjligt skriver han.

För att komma från en tidigare kriminalinspektör är det ganska starkt att hänvisa till en grundlag i de ordalagen. Var gränsen för yttrandefriheten dras i Strömstad går han dock inte närmare in på, men han måste ju ha en uppfattning eftersom han lite inlindat skriver att jag och ytterligare en icke alltför svåridentifierad person ”med råge har passerat alla gränser för vad som kan kallas anständighet eller god etik”. Vi saknar alltså anständighet och moral.

Ta och fundera på din mening ett tag bäste Tore Lomgård, och kom sedan inte och tala om saklig debatt fri från personangrepp.

Tore Lomgård (C): Debattklimatet i Strömstad

Om du mot förmodan skulle vilja höra min uppfattning om det pseudoresonemang om debattklimatet som du och centerpartiet väljer att föra istället för att tala om de sakfrågor som upptar Strömstadsbornas intresse just nu så är den så här.

Såväl Sören Eriksson som jag har hävdat vår personliga och ärliga uppfattning om ditt partis amatörmässiga, meningslösa och dyrbara sätt att slösa bort våra och andras skattepengar på att riva upp gatubeläggningar, asfaltera över kulturvärden, planera för att förändra stadsbilden, underlåta att planera för bostäder, fälla träd på paradplatser, skuldsätta medborgarna, fabrikstillaga mat för skolor och äldreboende, sälja bort strategisk mark, bygga utan detaljplaner o.s.v. Listan kan göras hur lång som helst.

Allt detta är sakfrågor som det kan och bör föras debatt omkring. Men ni väljer att föra debatt om själva debatten istället. Ta därför gärna upp en sakfråga där jag själv skulle ha brutit mot någon av dina hemsnickrade åsiktsregler så skall jag gärna kommentera dessa.