Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Hans Robert Hansson (L). Bild: Marita Adamsson
Hans Robert Hansson (L). Bild: Marita Adamsson

Debatt: Liberalernas förslag om Udden sågades av majoriteten

Hans-Robert Hansson (L): Men till min förvåning så gör kommunstyrelsens ordförande Kent Hansson (S) precis det jag önskade.

I socialnämnden ifrågasatte undertecknad förslaget från förvaltningen gällande flytt av korttidsboendet från Udden. Jag tyckte det vore bättre att vänta med flytten tills den planerade flytten av Säbo Jägaren till Pilen 5 genomförts, vilket planeras till runt 2023.

LÄS MER: Uddens personal: "Vi flyttar inte"

LÄS MER: "Det var det minst dåliga förslaget"

Ett korttidsboende behöver nära kontakt med annan verksamhet där det finns sjuksköterska. Därför tyckte jag det vore bättre att stanna kvar tills ett nytt särskilt boende är klart på Pilen 5. Man skulle då få fördelen av en samordnad organisation.

Jag blev direkt nersablad av majoriteten för att det inte fanns pengar, och det kan jag förstå.

Men till min förvåning så gör kommunstyrelsens ordförande Kent Hansson (S) precis det jag önskade, tillför dessa pengar (2,8 miljoner) för att stoppa flytten, trots att det även måste tillföras medel 2023.

LÄS MER: Skjuter till nya pengar för att låta Udden vara kvar

Nu kan man inte hålla på och tillföra nya pengar hela tiden, man måste även se på framtiden för att utveckla en enhet. Ett sätt är konceptet ”Trygg Hemgång” vilket finns i många kommuner. Där finns möjligheter för kommunen att tillsammans med regionen finna lösningar.

När jag som kontaktpolitiker för Udden pratade med personalen så var det önskvärt med närheten till ett Säbo för att kunna utnyttja sjuksköterska dygnet runt. Jag vet också att de som jobbar på Udden tycker om sina jobb och inte vill flytta sin verksamhet även om lokalerna inte är optimala (det finns behov av ombyggnation av arbetsmiljöskäl).

Hans-Robert Hansson (L)

ledamot i socialnämnden, Strömstad

Sjukvårdspolitiker VGR