Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Insändare: Kulturskolan – fantastisk men bortglömd?

Lärare vid Kulturskolan i Strömstad: ”Var är det politiska engagemanget för verksamheten, dess särart och behovet av permanenta ändamålsenliga lokaler?”

Vi brinner för vår Kulturskola och våra elever. Ofta får vi höra att Kulturskolan har en fantastisk verksamhet och det är vi glada och stolta över. Varje undervisningsvecka möter vi uppskattningsvis 450 elever som verkar trivas med vår verksamhet och det de lär sig. Kulturskolan har sedan mitten av 90-talet sin hemvist på Strömstiernaskolan. I den lokalplan som gjorts för att skapa mer plats åt den växande skaran elever på högstadiet finns inte längre någon plats för Kulturskolan.

Tyvärr upplever vi lärare att Kulturskolan inte finns på Strömstads politiska agenda. Politiker, nu behöver Kulturskolan er hjälp med att ge verksamheten utrymme till att bli ännu bättre! Var är det politiska engagemanget för verksamheten, dess särart och behovet av permanenta ändamålsenliga lokaler?

Vi vill med denna insändare uppmana Strömstads politiker att prioritera Kulturskolans verksamhet för den skänker glädje, välmående och mening för många barn, unga och vuxna i vår kommun. Politiker, flytta upp frågan om Kulturskolans framtid på agendan och väck liv i debatten inför valåret 2022!

Bengt Johansson

Inger Faritzon

Jan Gustafsson

Karin van Kampen

Lina Hård

Nina Sire

Ulf Hansson