Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Mattias Gustafsson (SD). Bild: Arkiv

Debatt: Kommunen ska vara saklig, opartisk och objektiv

Mattias Gustafsson (SD): ”Det verkar närmast vara en tävling i att missförstå och misstolka det vi säger och skriver.”

Samtidigt som man inte drar sig för att hitta på saker för att det ska passa deras bild av SD. Det finns därför all anledning till att försöka förklara extra tydligt vad det är vi anser om flaggpolicyn i Strömstads kommun.

Vi Sverigedemokrater håller likabehandlings- och objektivitetsprincipen väldigt högt. Alla medborgare är lika inför lagen och ingen ska särbehandlas. Det är kanske det viktigaste och finaste vi har i svensk förvaltningstradition.

Debatten om vilka flaggor som ska hissas på vårat stadshus urartade snabbt till lögner och påhopp

Myndigheter och kommuner ska enligt Regeringsformen vara neutrala och representera alla medborgare i samhället. Det är således högst rimligt och naturligt att kommunala byggnader bör fredas från politiska symboler. Vare sig det gäller första maj-flaggor, jolly roger eller regnbågsflaggan.

Debatten om vilka flaggor som ska hissas på vårat stadshus urartade snabbt till lögner och påhopp i stället för en saklig diskussion om politiska symboler på kommunala byggnader. Ingen har till i dag bemött våra argument i sak, istället så har man medvetet misstolkat oss för att vinna politiska poänger.

Jag raljerar inte över HBTQ-personers utsatthet, jag raljerar över liberalernas absurda påstående om att bara för att man inte hissar regnbågsflaggan så importerar vi Jemens ”mentalitet” och människosyn. Det är en skrattretande jämförelse; att inte hissa en flagga med att ha dödsstraff på homosexuella, vilket jag tror att även ni förstår.

Jag tackar dock för er uppriktighet och att ni bekräftar att alla inte är välkomna

Jag har inte sagt att det är orättvist att SD inte är välkomna på prideevent, det är fri rätt att organisera och bjuda in hur man vill. Däremot så ska inte skattebetalarna stå för kostnaden eller sponsra när man inte välkomnar alla och driver politisk opinionsbildning.

När man så helt självklart går ut och påstår att alla HBT-personer representeras av pride, så säger det ganska mycket om vilken människosyn ni har. För det är faktiskt så att HBT-personer har olika politiska åsikter precis som vem som helst. Jag tackar dock för er uppriktighet och att ni bekräftar att alla inte är välkomna.

Fi framförde också ­påståenden om att SD och KD skulle göra pride till en otrygg plats och därför skulle de inte vara välkomna att vara med. Detta argument faller ju på sin egen orimlighet då det tydligen inte var några problem när man fick reda på att kommunen inte skulle sponsra evenemanget om man inte bjöd in alla. Eller så var det så att pengarna var viktigare än deras trygghet vilket avslöjar det totala hyckleriet.

Självklart ska Strömstad kommun upprätthålla lagen och kompromisslöst värna HBT-personers rätt att slippa bli utsatta. För det behövs ingen regnbågsflagga på kommunala byggnader, det är en grundläggande rättighet.

Mattias Gustafsson (SD)

LÄS MER: Kommunen ska ta ställning för allas lika värde