Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Hej

Mattias Gustafsson (SD). Arkivbild. Bild: Pontus Johansson

Kommunen ska inte ta politisk ställning

Mattias Gustafsson (SD) om det omdebatterade förslaget att Strömstad inte längre ska hissa Prideflaggan.

Replik till Liberalerna.

LÄS MER: Politiskt laddad Prideflagga?

Vilken tur att Strömstad är försedda med ett så begåvat parti som L, så vi 2014 fick slut på avrättningar av homosexuella i Strömstad. Vilket dock har gått mig helt förbi att de ens existerat. Men de var ju tur att Strömstads kommun fick hissa regnbågsflaggan i sina flaggstänger så att vi fick slut på detta grymma beteende som inte borde existera någonstans på denna jord.

Vårt yrkande i kommunstyrelsen behöver visst ett förtydligande, trots att L:s representant satt med vid sammanträdet och fick höra mina argument. Såsom att kommunen själv ska vara neutral i relation till politiska manifestationer. Kommunen som förvaltning ska inte ta politisk ställning, inte ens i frågor där en stor majoritet ställer sig bakom politiken.

Det är civilsamhället som ska manifestera för olika grupper och driva politiska linjer.

Självklart skall en kommun upprätthålla lagen och kompromisslöst värna HBTQ-personers rätt att slippa bli utsatta för diskriminering.

Men det betyder inte att en kommun som förvaltning ska ta ställning för en politisk rörelse, oavsett hur stor uppslutning den har.

Eftersom man flaggar vid just Pride-event blir flaggningen än mer problematisk. Då Pride som organisation inte välkomnar alla, vilket blev än mer tydligt när Strömstad Pride skulle arrangeras. Då skickade man särskilda inbjudningar till de olika partier som är representerade i Strömstad, men inte till Sverigedemokraterna. Det för att citat: ”SD skulle skapa otrygghet”. När man blev varse om att kommunala bidrag inte kunde betalas ut pga. att man inte välkomnade alla, så var 30 silvermynt väldigt mycket värda.

Mattias Gustafsson

SD Strömstad – för frihet och människors lika värde

LÄS MER: SD och KD vill sluta med Prideflaggan