Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Stein Rukin, Jour Strömstad. Bild: Jakob Simonson
Stein Rukin, Jour Strömstad. Bild: Jakob Simonson

Insändare: Kommunal idrott och vården

Stein Rukin: ”Kanske är det tid för kommunen och skejtklubben att ta en dialog med vårdcentralerna.”

På lördag den 18 juni invigs västsveriges häftigaste skejtpark i betong och granit här i Strömstad. Bra! Det är ett viktigt bidrag till alla som gillar lek och idrott, och kommer säkert att kunna bidra till fler besökare. Dessvärre kan lek och idrott leda till skador och i detta sammanhang enligt statistiken även brottskador som kan behöva behandling.

Och då frågar man sig vilken beredskap regionen har för att ta hand om sådana skador efter kl. 17 på vardagar och under helger förutom en tur till Näl med egen bil. I det sammanhanget kan det vara nyttigt att veta den ändring som gjorts i regionens «kokbok» som styr vårdutbudet, och där regionen ökar ersättningen till vårdcentraler som har utökad öppethållande.

I en nulägesrapport i en utredning som behandlades av Norra nämnden 1 juni i år anges på sidan 133 att ökat öppethållande är frivilligt men att den ekonomiska moroten för detta är extra attraktiv för 2022. Och ser man på! Under de första månaderna av detta år har antalet vårdcentraler som har ökat öppethållande ökat med 80 procent!

Kanske är det tid för kommunen och skejtklubben att ta en dialog med vårdcentralerna i kommunen. Och på sjukhuset finns det tillgång till röntgen. Med andra ord läge för en win-winsituation.

Stein Rukin

Jour Strömstad