Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Jan Palmblad reagerar på det eleven i årskurs 8 berättade om situationen på Tanumskolan i en tidigare insändare. Bild: Arkiv
Jan Palmblad reagerar på det eleven i årskurs 8 berättade om situationen på Tanumskolan i en tidigare insändare. Bild: Arkiv

Insändare: Jag vill att skolan ska bli valets viktigaste fråga

Jan Palmblad: Jag anser att situationen i skolan är Tanums kommuns viktigaste fråga just nu.

Kommentar till insändaren av ”Elev i årskurs 8”.

LÄS OCKSÅ: Skolan måste bli en trygg plats för alla

Insändaren från en elev om situationen på Tanumskolan var något av det mest sorgliga och viktiga jag läst i år. Den kompletterades på ett dystert sätt av lördagens artikel om den omfattande och kontinuerliga skadegörelsen av skolbussarna i kommunen.

Det är val i höst. Jag anser att situationen i skolan är Tanums kommuns viktigaste fråga just nu. Jag inser att det inte primärt lärarnas eller politikernas eller föräldrarnas fel, jag gissar att det finns en grupp unga som nästan inte är kommunicerbara och som fastnat i ett ”utagerande” dvs ett gravt destruktivt beteende.

Inte desto mindre måste problemen hanteras. Situationen är allvarlig och politiken har det primära ansvaret att agera men alla måste bidra på det sätt man kan.

Jag vill att vi väljare i Tanum begär att varje parti tydligt och begripligt förklarar hur de vill lösa skolproblemen.

Jag vill att enskilda politiker i alla nämnder engagerar sig i skolans problem, att de lär känna elever och lärare.

Jag vill att hela Tanum ska engagera sig tillsammans för en fungerande skola.

Jag vill att skolan ska bli valets viktigaste fråga.

En väl fungerande skola är vår gemensamma skyldighet. Det är ovärdigt i ett samhälle som vårt, i Tanums kommun, att en enskild elev ska behöva skrika ut sin smärta i en insändare för att vuxensamhället svikit.

Jan Palmblad

öbo