Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer
Färjeläget vid Ekenäs på Sydkoster. Personerna på bilden har inget med insändarar­tikeln att göra. Bild: Marita Adamsson

"Uthyrningsverksamheten har blivit lite tivolipräglad"

Carl Wilhelm Tyren, deltidsboende på Koster, skriver insändare om trafiksituationen: "Mitt förslag är att uthyrningen begränsas till fordon som drivs med muskelkraft."

I lördagens tidning (3 augusti) blev Helene Andersson Novela intervjuad om problemen med kaotisk sommartrafik på Koster. Det är många trafikantgrupper som skall samsas på de smala vägarna där.

Gående. cyklande, mopeder. nyttofordon. I det sista har vi fått uthyrning av elbilar med 4 och 6 säten och el-cyklar. Tidigare var det bara uthyrning av trampcyklar. I tillägg har Kostergården börjat med el-bussar.

Med små barn kan det vara ganska obehagligt, speciellt med motordrivna fordon som ju inte hörs. Mitt förslag är att uthyrningen begränsas till fordon som drivs med muskelkraft.

Uthyrningsverksamheten har blivit lite tivolipräglad, skillnaden är att på tivoli har radiobilarna sin egen avskilda bana, det har vi inte på Koster.

En paradox är också att i stället för att bruka sina ben för att uppleva Koster, så kan man hyra ett fordon som tar en runt utan ansträngning. I dessa miljö- och klimattider verkar detta inte särskilt förnuftigt.

Carl Wilhelm Tyren, boende i Kosterhusen på sommaren.