Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.

Svar från Kerstin Karlsson

Vi slår oss inte till ro, skriver Kerstin Karlsson (L), ordförande i barn- och utbildningsnämnden.

Egentligen besvarar jag inte anonyma insändare eftersom jag anser att den som framför en åsikt också ska ha mod att stå för den. Dock gör jag ett undantag här eftersom det förmodligen finns fler "intresserade kommuninvånare".

Intresset för våra skolor och förskolor är stort och berättigat eftersom den utbildning vi ger våra barn är en grundförutsättning för att de ska lyckas i skolan och nå framgång i livet.
Några tankar på att knäppa våra händer och luta oss tillbaka har varken nämndens ledamöter, skolledning eller personal.  Det arbete som inletts under hösten kommer givetvis att fortsätta. Förbättringsarbetet har bara startat och de positiva resultat som nåtts hittills kommer att följas upp och utvecklas ytterligare. Detta handlar om ett långsiktigt och systematiskt kvalitetsarbete, precis som Skolinspektionen påtalat. Det handlar om ordning och reda, tydliga regler, åtgärder och återkopplingar.

Strömstiernaskolan har en erfaren, kompetent och driven personal med stort fokus på skolans uppdrag: Alla ska lyckas i skolan. Att det kan vara svårt att rekrytera behöriga lärare i vissa ämnen är något som Strömstiernaskolan och Strömstad delar med de allra flesta skolor och kommuner i landet. Inte heller den svårigheten är något som vi slår oss till ro med utan målet är naturligtvis behöriga lärare i alla ämnen.

Kerstin Karlsson (L)
ordförande i barn- och utbildningsnämnden