Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Hej

Strömstadsliberalerna Lars Tysklind, Hans-Robert Hansson, Mette H Johansson och Kerstin Karlsson. Bild: Thomas Bennelind
Strömstadsliberalerna Lars Tysklind, Hans-Robert Hansson, Mette H Johansson och Kerstin Karlsson. Bild: Thomas Bennelind

Strömstadsborna förtjänar satsningar

Liberalerna i Strömstad vill se satsningar på flera områden.

Genom det nya utjämningssystemet och aviserade välfärdspengar kommer Strömstads kommun att ha icke obetydliga summor som inte finns ianspråktagna i årets budget. Liberalerna anser att dessa pengar ger oss möjlighet att satsa på fyra utomordentligt viktiga områden där strömstadsborna kan få direkt förbättrade möjligheter till ett gott liv.

De fyra områdena är utan inbördes ordning

Ekologisk mat: Det har i många år funnits högt satta mål för andelen ekologisk mat i skolor och äldreboenden. Liberalerna vill ta krafttag för att verkligen nå dessa mål!

Sjukfrånvaron: Larm om höga sjukskrivningstal i skolor, förskolor och äldreboenden kommer slag i slag. För god kontinuitet och frisk personal krävs satsningar på stärkt och proaktivt närvarande ledarskap. God hälsa och trivsel på arbetsplatsen avgörande faktorer. Liberalerna vill göra en riktad satsning kombinerat med optimerad schemaläggning.

Lärarlönelyft: Svårigheten att rekrytera och behålla behöriga och legitimerade lärare har varit ett omdiskuterat problem i flera år. Här krävs en tydlig insats utöver erbjudanden om studier på betald arbetstid. Liberalerna vill se ett generellt lönelyft för samtliga lärare från förskolan till gymnasiet.

Näringslivsansvarig: Det har ännu inte gått två månader sedan förre näringslivsansvarige lämnade sin tjänst. Detta har redan satt spår i samarbeten både lokalt och utanför kommungränsen.

Liberalerna kräver att pengar omfördelas och att kommundirektören får i uppdrag att omgående starta rekryteringen av en ny näringslivsansvarig.

Lars Tysklind (L)Kerstin Karlsson (L)Mette H Johansson (L)Hans-Robert Hansson (L)