Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Sören Eriksson, fd ordförande i miljö- och byggnämnden för Strömstadspartiet (arkivbild). Bild: Jakob Simonson
Sören Eriksson, fd ordförande i miljö- och byggnämnden för Strömstadspartiet (arkivbild). Bild: Jakob Simonson

Insändare: Skolan på Koster är avhängig av ­inflyttning

Bra att tidningen skriver om skolorna. Hoppas man analyserar varför så många skolor lagts ned. Nordby till exempel, men det finns många fler.

Skolan på Koster är avhängig av att det sker en inflyttning. Undrar hur många av de cirka 80 som sagts vilja flytta dit som verkligen menar allvar. Hur många av de alltmer högljudda politiker som gör sin stämma hörd kan tänka sig att flytta till Koster? Det finns även politiker som är ”Kosterbor” men väljer att bo i stan, åtminstone vintertid.

Om det skall byggas billiga lägenheter på Koster måste de antingen subventioneras av skattebetalarna eller av Strömstadsbyggens hyresgäster. Varför bildar man inte en bostadsrättsförening på Koster och bygger allt själva, man har ju alla hantverkare och installatörer tillgängliga och även arkitekter. Borde inte vara några problem med så många i kö som vill ha lägenhet.

Hus på Koster är dyra, men vem är det som drivit upp priserna? Vem sålde hellre dyrt till en sommargäst än lite billigare till en ung Kosterfamilj?

Koster är en pärla men man får inte förledas att tro att befolkningen kommer att öka dramatiskt bara det byggs några lägenheter. Den allt överskuggande frågan gäller arbete och arbete året runt. Alla kan inte försörja sig genom arbete på distans.

Jag har inte, av alla som uttalat sig, kunnat notera ett enda förslag på hur hela paketet skall finansieras. Vem skall bygga, vem skall betala, hur löser man den infekterade frågan om vatten om befolkningen ökar? För att inte tala om den undermåliga reningskapaciteten.

Ibland får jag känslan av att allt skall lösas genom att ”någon annan” agerar.

Sören Eriksson