Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt Strömstads Tidning
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut
Jan Wogel
Jan Wogel

Räta ut ­frågetecknen om sjukhuset

Att Strömstads kommun köper sjukhuset kanske är en bra affär. Men genom att läsa igenom handlingarna som presenterades inför kommunstyrelsemötet i onsdags blir man inte ett dyft klokare.

Där finns olika typer av besiktningar som alla pekar på ett ganska omfattande behov av renovering. Där finns också ett värderingsunderlag som i huvudsak bygger på hur marknaden för lokaler i Strömstad såg ut innan Corona-pandemin la en våt filt över staden.

Men där finns ingen tydlig plan för hur byggnaden ska utnyttjas. Där finns ingen seriös uppskattning av renoveringskostnaderna. Där finns ingen uppskattning av alternativkostnaden för de verksamheter som skulle kunna rymmas i sjukhuset.

Jag tror säkert att det i slutändan skulle kunna visa sig vara ett lyckokast av kommunen att köpa sjukhuset. Men varför så bråttom? Finns det inte en poäng i att lyssna på oppositionens krav på återremiss och räta ut alla frågetecken? Jag tvivlar på att de potentiella köparna står i kö.

I dessa tider är inte Strömstads kommun betjänt av att stora strategiska frågor avgörs med röstsiffrorna 20–19, 6–5 och 5–4. Det fick vi nog av under den förra mandatperioden.

Jan Wogel