Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Hej

Kommunfullmäktige i Strömstad.  Bild: Jakob Simonson
Kommunfullmäktige i Strömstad. Bild: Jakob Simonson

MP: ”Nu måste politiken våga ta på sig ledartröjan”

Vi i MP anser att dialogen om hur framtidens Strömstad ska se ut behöver vara bred och nå utanför politikens väggar.

Den senaste tiden har allt fler röster höjts för att Strömstad måste ställa om för att minska sitt ­beroende av gränshandeln.

Kommunen har under alltför lång tid satt allt hopp till en ständigt växande gräns­handel, det är därför positivt att krisen verkar ha fungerat som en väckarklocka. Kommunledningen gör vad de kan för att lindra den akuta krisen och vi ser positivt på att ett omställningskontor är på gång.

På kort sikt måste fokus vara att stötta det lokala näringslivet och förhindra att arbetslösheten skenar, men för att göra Strömstad mer konkurrenskraftigt i framtiden krävs långsiktiga lösningar och bred förankring.

Först och främst måste kommunen enas om en riktning, en långsiktig vision för Strömstad.

Vi i MP anser att dialogen om hur framtidens Strömstad ska se ut behöver vara bred och nå utanför politikens väggar. Föreningar, företag och medborgarna måste inkluderas i det ­arbetet.

Om vi ska locka fler typer av företag behöver vi utvecklas både som boplats och besöksort. Då krävs en stabil tillgång på olika ­typer av bostäder i goda lägen och kommunen behöver långsiktigt samverka med näringslivet för att skapa ett centrum som lever året om.

Samtidigt behöver dialogen nå ALLA delar av kommunen, för att säkerställa en god service i form av skola, aktiviteter och kollektivtrafik även ­utanför tätorten.

Tyvärr har den långsiktiga och strategiska planeringen åsidosatts under många år och nödvändig utveckling har därför uteblivit.

Om Strömstad kommun ska bli mer konkurrenskraftig i framtiden måste detta ändras. Slutenhet och rädsla för utveckling måste bytas mot samverkan och ­öppen dialog i syfte att finna ­gemensamma vägar framåt. Nu måste politiken våga ta på sig ledartröjan och bjuda in kommunens föreningar, företag och medborgare till samtal.

Tillsammans kan vi utveckla ett starkare Strömstad.

Miljöpartiet de gröna i Strömstad