Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.Nyheter med närvärde

Strömstiernaskolan.

Krävs mer kraftfulla åtgärder för att lösa skolans problem

Insändarskribenten menar att de problem som rör högstadiet i Strömstad kräver mer kraftfulla åtgärder än de som redovisats till Skolinspektionen.

Till skolchef, rektor högstadiet och ordförande i Bun.
I STNB har jag med intresse följt de artiklar som rör högstadiet och de problem som finns där. Av den uppföljning som redovisats i STNB framgår att problemen tycks vara lösta. Min fråga är om så är fallet?

Den åtgärdsplan som redovisats med anledning av Skolinspektionens rapport ger svar på hur man tänkt åtgärda bristerna. Därmed kan man inte knäppa sina händer och luta sig tillbaka. Jag tror att det krävs mer kraftfulla åtgärder om de problem som redovisats ska kunna lösas såväl på kort som lång sikt.

Som jag förstår det så saknas behöriga och kompetenta lärare i viktiga basämnen. Vikarier kommer och går, och den kontinuitet som krävs i undervisningen gör att elever i värsta fall riskerar att få sina betyg sänkta. Detta är inte acceptabelt, särskilt om det gäller avgångsklasser som ska söka till gymnasiet. Inför skolstarten vårterminen 2018 hoppas jag att skolledningen i alla fall har löst detta problem. Självklart måste också övriga problem som påpekats av Skolinspektionen få en rimlig lösning.

Intresserad kommuninvånare