Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer
Tillagningskök på Strömstiernaskolan. Kerstin Karlsson (L). Bild: Marita Adamsson, Malin Bring

Karlsson (L): Vi har inget system med internfakturering för måltider

Replik till Anders Ekström, Moa Aslan och Rose-Marie Fagerberg (KD), STNB 15 januari.

Strömstads tre tillagningskök producerar i dag cirka 3 000 lunch/middag per dag, varav cirka 2 700 utgör skolluncher till förskola/skola. Dessa tillagas på Strömstiernaskolan och i före detta sjukhusköket. Beatebergsgårdens kök lagar mellan 240 och 270 middagar till äldre. Antalet skolmåltider är den ojämförligt största delen.

Barn- och utbildningsnämnden får i sin rambudget medel för samtliga 3 000 portioner. Det är så budgettilldelningen fungerar i Strömstad.

Analogt får inte socialnämnden något anslag för mat till äldre. Något system med internfakturering finns inte när det gäller måltidsverksamheten i Strömstad.

LÄS MER: Har Kerstin Karlsson bara stått och tittat på?

Den tidigare barn- och utbildningsnämnden utredde den framtida köksorganisationen i Strömstad och kom fram till att ett multifunktionellt kök var den bästa lösningen.

Anledningen till att Liberalerna nu lagt sin motion är att det idag finns en majoritet för att utreda fler tillagningskök för äldre och vi anser inte att en sådan utredning bör belasta barn- och utbildningsnämnden.

När det gäller mitt ansvar som ordförande i den tidigare barn- och utbildningsnämnden vill jag påpeka att nämnden är kollektivt ansvarig för de beslut som fattas. Nämnden granskas årligen av revisionen som inte funnit några anledningar till anmärkningar vilket noterats i årsredovisningarna.