Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt Strömstads Tidning
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut
Heidi Caroline Nyström, ordförande i Strömstads köpmannaförening. Bild: Arkiv
Heidi Caroline Nyström, ordförande i Strömstads köpmannaförening. Bild: Arkiv

Kära Strömstadsbor!

Heidi Caroline Nyström, ordförande i Strömstads köpmannaförening, önskar god jul och påminner: "Näthandel må vara enkelt, men det bidrar inte till levande stadskärnor."

Tomten börjar bli gammal. Han säger i tidningen att han har varit med på Klappjakten i fem år. Men det stämmer tyvärr inte. Men fyra år har han varit här. Då vi först frågade honom, det kan vare en sex-sju år sedan, var han så upptagen med alla barnen i Australien att han inte hade tid att komma till oss i Strömstad. Jag tror att sanningen var att han var så frusen och trött på snön att han hellre ville vara där det är varmt vid denna tiden på året.

Men vi i Köpmannaföreningen övertalade honom! Nu kommer han alltid hit när vi skall sjunga julen in och tända granen innan Klappjakten startar. Det är vi jätteglada för!

Vi aktiva köpmän gör vårt bästa för att vi skall ha en levande stad, ett levande centrum. Vi har öppet året om och vill inte att vår stad skall bli som på många andra platser; en spökstad på vintern som bara lever upp när turisterna kommer. Därför arrangerar vi aktiviteter som inte bara gäller våra egna butiker. Julstart på torget och Klappjakten är ett exempel, Räkans Dag - som vi arrangerar ihop med Svenska Räkakademien - är ett annat.

Flera av oss är engagerade i samarbetsprojekt tillsammans med andra aktörer: Kommunpolitiker och -tjänstemän, boendeanläggningar, fastighetsägare och andra som verkar i och månar om vår fina stad, vår fantastiska kommun. Vi har alla samma mål: En plats som blir ännu bättre att bo och arbeta i, en plats som blir mer attraktiv att besöka, en plats som blir ännu enklare att älska.

För vi älskar vår stad. Vi har havet i centrum och livet i fokus. Men en levande stad behöver levande butiker. Det är våra dörrar som står öppna i stan. Dörrar som är öppna för våra kunder, dörrar som är öppna för ungdomar som behöver praktikplats eller sommarjobb, dörrar som är öppna för dem som vill ha sponsorer till sin förening eller sitt arrangemang, och - inte minst - dörrar som är öppna för möjligheten att prova och känna på det som kanske är världens bästa julklapp för den du är allra mest glad i.

Självklart är det enkelt att bara kunna klicka fram en fin julklapp framför datorn.  Näthandel må vara enkelt, men det bidrar inte till levande stadskärnor. Det skapar bara kö vid utlämningsdisken. Så tänk gärna om: Finns det en butik här i vår lilla stad som säljer den där gåvan som mottagaren blir extra glad för? Javisst gör det! Det finns till och med många!

Jag måste lägga till något viktigt till slut: Det är inte så att Tomten ljuger, alltså. Jag har ju redan berättat att han börjar bli gammal. Så han glömmer mycket. Men barnen, dem glömmer han aldrig! Vi i Strömstad Köpmannaförening har lovat honom att önska alla Strömstadsbor, stora som små, en riktigt god jul. Så det gör vi nu: GOD JUL!

Heidi Caroline Nyström

ordförande i Strömstads köpmannaförening