Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Hej

Hej

Jan Akbari och Younes Safdari, två av de flyktingar i Strömstad som måste skaffa ett jobb för att slippa utvisas till Afghanistan. Bild: Arvid Brandström
Jan Akbari och Younes Safdari, två av de flyktingar i Strömstad som måste skaffa ett jobb för att slippa utvisas till Afghanistan. Bild: Arvid Brandström

Hjälp oss – detta är vår sista chans

Unga flyktingar i Strömstad: ”Om vi inte får arbete tvingas vi tillbaks till Afghanistan, världens farligaste land.”

Vi är några killar som har fått tillfälligt uppehållstillstånd via den nya gymnasielagen. Vi kom hit 2015, vi har studerat, vissa av oss har haft sommarjobb och helgarbete. Vi har gjort allt som krävdes av oss men det känns ibland som vi ska snubbla på målsnöret.

Vi behöver arbete. Vi kommer gärna och praktiserar så vi kan lära känna varandra. Arbetet behöver inte vara heltid, men Migra­tionsverket kräver att vi ska ha cirka 4 000 kronor kvar efter att alla fasta utgifter är betalda. Så en månadslön på cirka 15 000–16 000 är det som krävs.

Det här är vår sista chans! Snälla! Låt oss betala tillbaks för allt som Sverige gjort för oss.

Om vi inte får arbete tvingas vi tillbaks till Afghanistan, världens farligaste land.

Vi har utbildning inom kök, handels och vård/omsorg men tar naturligtvis vilket arbete som helst som erbjuds.

Vi bor i Strömstad, vi trivs jättebra här och vill gärna stanna. Vi vet att situationen i Strömstad är väldigt svår, men vi hoppas på förståelse för vår situation. För oss är ett arbete livs­avgörande.

För mer info om gymnasielagen, uppehålls­tillstånd, direktkontakt med oss eller andra frågor får ni gärna höra av er till våra kontaktpersoner:

Lollo Cinar: 0705213393

Åsa Rognås: 0708334622

Lotta Engström: 0731411418

Snälla ge oss en chans!

Yones, Mojtaba, Jan-Ali, Mojtaba m.fl.

LÄS MER: ”Man blir galen om man tänker på det”