Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt Strömstads Tidning
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut
Peter Heie, avgående ordförande i Strömstadslokaler, summerar tiden på posten och kommenterar bland annat kommunens köp av Crawfordfastigheten vid Prästängen. Bild: Jakob Simonson
Peter Heie, avgående ordförande i Strömstadslokaler, summerar tiden på posten och kommenterar bland annat kommunens köp av Crawfordfastigheten vid Prästängen. Bild: Jakob Simonson

Heie: "Starkaste bokslut på många år"

Peter Heie, avgående ordförande i Strömstadslokaler, summerar tiden på posten och kommenterar bland annat kommunens köp av Crawfordfastigheten vid Prästängen och investeringar i Skee.

Efter otaliga år av diskussioner genomfördes en renovering av stads­huset. Nu skapade äntligen ändamålsenligare arbetsplatser. Vi idag visa upp vårt vackra hus för besökare med stolthet. Ett stadshus med traditioner som nu är tillgängligt. Invigningen präglades av öppenhet och att huset till hör alla kommuninvånare.

Skageracks förvandling från ”sommarhak” till kulturhus är fantastisk att se. Liv och rörelse i huset varje dag åter runt. Med samma varsamma hand som i stadshuset har Skagerack/kulturhuset gjorts tillgängligt.

Under mandatperioden har det byggts tre förskolor Mellegården, Ånneröd och Skee. Tack vare mer av en standard i olika lösningar har tiden och kostnader kommat hållas nere. 14 väl anpassade avdelningar tar emot våra allra viktigaste medborgare.

Motiverar köpet av Crawfordfastigheten

Att satsa på våra barn är nyckeln till framtiden. Det finns många kommuner som ser med avund på vår tillväxt. Alternativet att en befolkning minskar är förödande.

Det strategiska köpet av Crawfordfastigheten har visat sig vara helt riktigt, inte minst med att vi snabbt kunde lösa lokal­behov för både tekniska och omsorgen, behov som på olika sätt blundats för under lång tid. Fastig­hetens läge är oerhört centralt i hela kommunen.

Nu finns bland annat möjlighet att frigöra området bakom räddningstjänsten till annat. Att skapa en modern polisstation i anslutning till räddningstjänsten skapar samband mellan olika samhälls­viktiga funktioner.

Det sedan många år kända behovet av ett modernt kök har tagit ett ytterligare steg. Ett kök som klarat dagens krav på hygien och säkerhet. Ett moderns kök med utrymmen som gör det möjligt att köpa råvaror mer lokalt/regional är viktigt för både smak och kvalité.

Upprustningar i Skee

Skee skola har fått ytterligare fyra lektionssalar och står bättre rustad för att möta den stora grupp av barn vi ser i förskolan. I en framtid skulle en idrottshall som är kopplad till Lionshov ge både skola och idrotten bättre förutsättningar.

Nästa steg är taget för att skapa tvåparallellig grundskola på Bojarskolan. Just nu byggs förskolans tidigare lokaler om till lektionssalar och vi hoppas snart kunna se en byggstart av tillbygget med bland annat matsal och idrottshall.

Badhusets renovering är en nödvändighet och det finns det sedan tidigare en politisk enighet kring. Förutom att säkra olika konstruktioner skulle det innebära att vi kan fasa ut ytterligare oljevärme.

Badhusets placering i centrum är viktigt för både invånare och besökare. Det bidrar till ett levande centrum och man kan som boende i centrum ta sig utan bil till ett utbud för friskvård.

"Starkaste bokslut på många år"

Till listan kan läggas en mängd mindre projekt och inte minst tillsammans med Strömstadsbyggen utvecklat bilparken, och olika administrativa system.

Samtidigt som allt detta har skett har bolaget kunnat leverera sitt starkaste bokslut på många år. Med dryga 4 miljoner eller knappt 6 procent i resultat lämnar vi vidare till nästa styrelse att fortsätta arbetet att vara med och utveckla vår kommuns behov av lokaler.

Frågan om kommunal borgen är ett ständigt diskussionsämne. Att Strömstad ligger i topp är varken konstigt eller särskilt försvårande. Vår kommun har sedan början på 80-talet nästan ökat med 50 procent i befolkning. Tack vare kloka och framsynta investeringar har vi kunnat ta hand om denna utveckling på ett bra sätt. Vi har väl underhållna skolor, lokaler och bostäder vilket är avgörande för människors välbefinnande.