Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer
KD-trion Moa Aslan, Anders Ekström och Rose-Marie Fagerberg riktar kritik mot Kerstin Karlsson (L). Bild: Jakob Simonson, Thomas Bennelind

Har Kerstin Karlsson bara stått och tittat på?

Kommentar till Kerstin Karlssons uttalanden i tidningens artikel ”L vill avlasta köksenheten från Bun”, 10 januari.

Kerstin Karlsson har varit ordförande, högsta ansvarige, för barn- och utbildningsförvaltningen, Bun, under perioden 2015 – 2018.

Om Karlsson nu inte är felciterad i tidningen, är det ett sent uppvaknande beträffande måltidsverksamheten att nu i januari 2019 framföra att Bun står för kostnaderna för måltiderna för äldre i kommunen medan socialnämnden får intäkterna.

”Bun har fått spara på mycket som har med utbildningen att göra”. ”Orsaken till att enheten idag går under Bun är att det är fler portioner till barn och ungdomar än till äldre i kommunen”. ”Även om äldre betalar sin mat poängterar Kerstin Karlsson att pengarna aldrig går tillbaka in i den betalande förvaltningens budget.” ”Då går pengarna in i socialnämndens budget.”.

Att Kerstin Karlsson tillåtit detta ske, om det är de verkliga förhållandena, under sina fyra år som ansvarig är minst sagt häpnadsväckande.

LÄS MER: L vill avlasta köks- och städenhet från förvaltning

Särskilt som det är och har varit ytterst angeläget att investera i skola och utbildning i Strömstad.

Det finns något som heter internfakturering.

Total produktion av måltider i kommunen är cirka 3 000 per dag, varav cirka hälften avser äldremåltider, hämtat från kommunens köksutredning från 2017.

Med en antagen kostnad av cirka 50 kr per dag för måltider och för 365 dagar för 1 500 personer blir årskostnaden cirka 27 miljoner, vilket ger cirka 100 miljoner för de gångna fyra åren. Har Bun stått för dessa kostnader och social tagit intäkterna medan Bun:s tidigare ordförande Kerstin Karlsson suttit och tittat på?