Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Tjärnö skola Bild: Arvid Brandström
Tjärnö skola Bild: Arvid Brandström

Insändare: Debatten om Koster och Tjärnö skolor har spårat ur totalt

Debatten har noll verklighetsförankring.

Hur kan man begära att skattebetalare i Strömstad skall subventionera utbildning till ett fåtal elever för att dom och deras föräldrar skall få någon form av ”Tjuren Ferdinands och hans korkek tillvaro”, där mysighet är viktigare än en bra utbildning.

Det låter tyvärr så när man läser vissa insändare. Och hur skall dessa drömmande familjer tjäna sitt uppehälle om inte med ytterligare bidrag och subventioner?

Naturligtvis är det toppen om det fanns underlag till att låta barn på öarna studera där dom bor, men det finns hur många skolor som helst som har blivit nerlagda i norra Bohuslän av samma skäl.

Idylliska tider när det fanns små jordbruk, flera fiskare och ett sjukhus i kommunen, men de försvann också av samma själ. Det går inte ihop och vem skall betala?

Koster och Tjärnö är två av de dyraste bostadsområdena på Västkusten och kommer att förbli så på grund av tillgång och efterfrågan.

”Koster köps upp av välbärgade människor”

Det är en utveckling som tyvärr kommer att fortsätta och det är dags att ”mota Olle i grind” och att erbjuda barnen en bra utbildning på någon av skolorna i stan. Lägg ner skolorna nu eller starta friskolor och finansiera det hela själva.

Koster köps upp av välbärgade människor som har råd att köpa dom hus och till dom priser som Kosters traditionella befolkning nu begär för sina hus och sjöbodar. ”Sånt är livet” som någon sjöng och ”varsågod och skölj”, sa fluortanten.

”Mota Olle i grind” och lägg resurser på skolorna i stan och tänk gärna på att skänka en slant till vården och till äldre och sjuka.

Vi kan inte ha allt i ett litet samhälle och att tycka att bidrag och skattemedel skall subventionera boendet och skolorna i dom mest exklusiva områdena på Västkusten är ett svek mot oss andra som skall finansiera det.

Lasse