Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt Strömstads Tidning
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut
Anna-Lena Carlsson (C). Ambulans parkerad utanför Bohuslindens vårdcentral i Strömstad. Bild: Marita Adamsson, Thomas Bennelind
Anna-Lena Carlsson (C). Ambulans parkerad utanför Bohuslindens vårdcentral i Strömstad. Bild: Marita Adamsson, Thomas Bennelind

Carlsson (C): Nej till försämrad­ ambulans­sjukvård i Strömstad

Centerpartiet i Strömstad är mycket oroliga över de konsekvenser som blir om det föreslagna sparkravet i NU-sjukvårdens ambulansverksamhet blir till verklighet!

Att endast ha en ambulans i Strömstad nattetid kommer drabba invånarna i norra Bohuslän väldigt hårt! Främst i form av att få vänta på ambulans vid akut sjukdom eller olycka, i vissa fall kan denna väntan bli livsavgörande.

Ytter­liggare anledning till vår oro är övriga föreslagna neddragningar av ambulanser i Bohuslän. Dessa neddragningar kommer leda till att vid de tillfällen Strömstads ambu­lans är på uppdrag kan ingen annan ambulans komma upp till norra Bohuslän för att finnas nära invånarna om något akut inträffar.

Det är ett problem med en ekonomi som inte är i balans men de här specifikt föreslagna åtgärderna kommer slå väldigt hårt. Framför allt mot oss invånare i norra Bohuslän och Strömstad.

Att sedan lägga ett förslag med allvarliga neddragningar utan att verkligt säkra upp en beredskap, där det alltid finns någon i närheten, tycker vi är mycket allvarligt!

Centerpartiet i Strömstad uppmanar därför alla berörda tjänstemän och politiker i regionen att inte försämra ambulanssjukvården utan att fortsätta att utveckla den med bibehållen beredskap. För allas trygghet och säkerhet!