Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.

Bästa skridskoåkare!

Lions Hockeys styrelse besvarar insändaren om bristande istid för barnen på Lionshov.

Bästa skridskoåkare!

Replik

Till Karin Alexandersson m fl, STNB 23/1

Vad roligt att vi delar intresset att vara i ishallen och inte bara åka skridskor, utan även umgås med vänner och familj! Vi inom Lions Hockey arbetar väldigt aktivt med att locka både nya hockeyspelare till föreningen och de som bara är där för att åka lite skridskor och fika lite i vår kafeteria. Kafeterian som bemannas av våra duktiga föräldrar inom föreningen, som är ryggraden som får allt att gå runt.

Precis som ni själva är inne på, är det ett rejält pussel att få ihop schemat. En normal vecka ska vi få in 10 timmar konståkning och ytterligare 30 timmar träningar för alla våra lag, allt från de yngsta i Skrilleskolan till de äldsta i ”Oldboys”. Totalt är det över 300 aktiva utövare som alla ska trängas i ishallen, efter middagstid och helst inte för sent. I tillägg till detta ska vi in med över 70 stycken matcher, som normalt läggs på helgerna och som tar kapacitet från allmänåkning. Dessvärre har vi bara en isyta i Strömstads kommun, något som sätter begränsningar på vad vi kan få till, här skulle det öppna upp för helt andra förutsättningar med en satsning på ytterligare en isyta i kommunen.

Men även om pusslet många gånger är svårt, så ska vi så klart ta till oss av det missnöje och kritik det leder till. Till dags dato har hallen varit öppen för allmänheten i hundra timmar, som fördelat på de 20 veckor hallen varit öppen blir 5 timmar per vecka. Helt jämnt fördelat mellan tid med och utan klubba. Vi förstår att denna gång kanske inte är mängden timmar som inte varit bra nog, utan mer den korta framförhållning som tiderna flyttas på. Detta är beklagligt, men i en förening måste istiden prioriteras för de lag som antingen behöver den till träning eller till match, övrig tid läggs ut som allmänåkning. Sena återbud från motståndarlag eller egna laget, behov för extraträning för något lag som ska på bortamatch, går före en allmänåkning och då kan ändringar ske i schemat med väldigt kort varsel.

Det viktigaste för vår förening är att de allra minsta trivs och får ett intresse för skridskoåkning. Oavsett om det sedan mynnar ut i en hockeyspelare eller konståkare, eller bägge, så är det vår viktigaste bas. Näst viktigast är de föräldrar som också ska fatta tycke för ishallen, komma in i gemenskapen, och ställa upp på att köra sina barn till och från träning. Utan föräldraengagemanget är det svårt att behålla barnen i idrotten.

Vi tar till oss av alla åsikter och kommer lägga extra fokus på att reducera ändringarna i schemat för allmänåkningen. Vi önskar er och alla andra varmt välkomna till Lionshov för en dag i skridskoåkningens tecken, med lite gott fika som avslutning.

Lions Hockeys Styrelse