Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Sven Moosberg är tidigare ordförande i Strömstads kommunfullmäktige. Bild: Linda Smith
Sven Moosberg är tidigare ordförande i Strömstads kommunfullmäktige. Bild: Linda Smith

Insändare: Inget förtroende för regionen som vårdgivare

Sven Moosberg: ”Jag hyser stort tvivel och anser att ett sådant alternativ enbart kommer att försämra vårdutbudet”.

I Strömstads Tidning kan vi läsa att Socialdemokraterna önskar ett upplägg där regionen ska överta ansvaret för sjukvårdens utövande under devisen ”inga vinster i välfärden”. Jag vet att vårt kommunalråd önskar det bästa för oss men jag har inget förtroende för att regionen vill ge oss det vi rimligen har rätt att kräva.

LÄS MER: S vill att regionen tar kontroll över vårdutbudet på sjukhuset

Man skall komma ihåg att under Nu-sjukvårdens/Närhälsans tidigare drift av vårdcentraler med mera, uppstod stora problem med personal och resultat med stora förluster under många år. Med den erfarenheten kommer högst sannolikt ”inga vinster i välfärden” att uppstå!

Successivt drog man ner på avdelning 2, som till slut stängdes. I och med det började man att överbelasta akutsjukhusen. Vi ska aldrig glömma att regionsjukvården i allra högsta grad bidragit till att avlöva vårt sjukhus. Man avvecklade kvälls- natt- och helgjourerna! Man ville inte stötta öppethållande av bassängen! Man stängde ner dialysen och utsatte patienterna för onödig stress och lidande! Som kronan på verket av sin inställning till Lika vård i Strömstad, lade man ner Ronden, utan att ha något att ersätta den med! Det är vad regionens sjukvård har åstadkommit i vår kommun!

Det är bara att beklaga om Nu-sjukvården ska överta driften med samma utbud som Aleris! Jag hyser stort tvivel och anser att ett sådant alternativ enbart kommer att försämra vårdutbudet och det ska mycket till för att jag skall övertygas.

Här finns levande bevis hur det gick till när man lade ner dialysen och vilseledde existerande kompetent personal. Den personalpolitiken vill vi inte medverka till! En lösning med regionens tidigare aktörer för Lika vård är förkastlig. Man kommer att ytterligare satsa goda pengar efter dåliga vilket ingen vill göra och ska inte accepteras.

Sven Moosberg