Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Regionrådet Kristina Jonäng (C) i polemik med Stein Rukin, Jour Strömstad och KD. Bild: Arkiv
Regionrådet Kristina Jonäng (C) i polemik med Stein Rukin, Jour Strömstad och KD. Bild: Arkiv

Debatt: Har du läst dina egna beslut, Rukin?

Kristina Jonäng (C): ”Dina partikamrater i Västra Götalandsregionen är helt överens med oss övriga partier om hur vi ska hantera sjukvårdsfrågor.”

Replik till Stein Rukin.

LÄS MER: Regionen är faktiskt själva problemet

Stein Rukin skriver att han ska lägga lite kalorier på att svara mig. Ändå skriver han en omfattande replik. Stein vill veta vilka utredningar som jag satt mig in i. Vad gäller de utredningar du nämner så har jag, ihop med kollegor i regionen, träffat utredarna Anna Nergårdh och Göran Stiernstedt för att i detalj diskutera utredningarnas innehåll.

Det jag undrar är om Stein Rukin läst de handlingar som Strömstad kommunledning (där Rukin ingår) fattat beslut om som innebär att kommunen anhåller om att få köpa sjukhuset av Västra Götalandsregionen? Om kommunledningen i Strömstad anhåller hos regionen att få köpa sjukhuset för att bedriva kommunal verksamhet så blir det svårt att därefter göra anspråk på att regionen ska bedriva regionalt finansierad sjukvård på sjukhuset, eller hur?

Dessutom vill jag passa på att upplysa Stein om att dina partikamrater i Västra Götalandsregionen är helt överens med oss övriga partier om hur vi ska hantera sjukvårdsfrågor i regionen.

Kristina Jonäng (C)

Regionråd

LÄS MER: Det är lätt att vara populist